• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Έκλεισαν με απώλειες ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα της Wall Street – Στο -0,57% ο Stoxx 600

    Ευρωαγορές


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Τετάρτη, οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ακολουθώντας τα αρνητικά πρόσημα των αμερικανικών χρηματιστηρίων.

    Τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθαν την Τρίτη στο φως της δημοσιότητας για την ανάπτυξη και την οικονομία στις χώρες της Ευρωζώνης, όπως επίσης και η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έφεραν ισχυρό πλήγμα στους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

    Ειδικότερα, ο δείκτης για την μεταποίηση και τις υπηρεσίες στην Ευρωζώνη υποχώρησε σε χαμηλά 3 ετών.

    Όσον αφορά τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για τα επόμενα τρία χρόνια κινήθηκαν υψηλότερα τον Ιούλιο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από 2,3% σε 2,4%. με τις προσδοκίες σε επίπεδο έτους να παραμένουν αμετάβλητες στο 3,4%.

    Παράλληλα, οι ευρωαγορές συνεχίζουν να ακολουθούν πτωτική πορεία δεδομένου ότι δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας ότι θα παρατείνουν την περικοπών των παραγωγών τους έως τα τέλη του 2023, με τις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου να φτάνουν την Τρίτη στο υψηλότερό τους επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022. Όπως όλα δείχνουν, το πετρέλαιο θα ολοκληρώσει και τη συνεδρίαση της Τετάρτης με νέα κέρδη, μιας και σε περιπτώσεις περικοπών, αυξάνεται η ζήτηση και άρα και η τιμή του.

    Πώς έκλεισαν οι ευρωαγορές

    Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα μακροοικονομικά δεδομένα, καθώς

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 454,30 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,57%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι InPost S.A. (9,24%) και Samhaellsbyggnadsbolaget i Norden AB Series B (5,49%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Viaplay Group AB Series B (-8,76%) και WH Smith PLC (-6,33%).

    Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.426,14 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,16%.

    Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 15.741,37 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,19%.

    Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.194,09 μονάδες με απώλειες -0,84%.

    Όσον αφορά τους περιφερειακούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 28.211,46 μονάδες με ισχυρές απώλειες -1,54%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 9.314,40 μονάδες με απώλειες -0,83%.

    Διαβάστε επίσης:
    Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στην Αττική

    Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται η περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας λόγω πλημμυρών

    Μπέος: Καταγγέλλει ότι πωλούν το εμφιαλωμένο νερό στο Βόλο προς €4-5 την εξάδα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ