• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βουτιά στο άνοιγμα της Δευτέρας, στο -2,4% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρότατες πιέσεις άνοιξε τη Δευτέρα η Wall Street, με την ανησυχία για την παγκόσμια άνοδο του πληθωρισμού να παραμένει στο προσκήνιο για τους επενδυτές, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν και τις μάχες στο Κογκρέσο.

    Μια ώρα από το άνοιγμα της αγοράς, οι βασικοί δείκτες κινούνται με ισχυρές απώλειες, με τον Dow  Jones κινείται στις  33.879,99 μονάδες με πτώση  -1,30%, ο S&P 500 στις 4.287,13 μονάδες, με πτώση -1,60% και ο Nasdaq στις 14.214,33 μονάδες, με πτώση -2,42%.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε φτάσει έως το 1,56% κινείται αυτή την ώρα στο 1,47%.

    Στο Κογκρέσο τα κόμματα διαπραγματεύονται το ύψος του πακέτου επενδύσεων για τις υποδομές, με τους Δημοκρατικούς να φέρονται να εξετάζουν τη μείωση των προτεινόμενων  προγραμμάτων  ή και τη διάρκεια τους για να περιοριστεί το μέγεθός του.

    Οι επενδυτές είδαν τις εργοστασιακές παραγγελίες να αυξάνοντα κατά 1,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, ξεπερνώντας τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο 1,1%.

    Στο επίκεντρο της αγοράς έχουν επιστρέψει και οι εξελίξεις γύρω από την κινεζική China Evergrande,  η οποία φέρεται να εξετάζει την περίπτωση πώλησης του  βραχίωνα διαχείρισης ακινήτων, προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητά της.

    Από εκεί και πέρα ισχυρά ανοδικά, στο +2%, κινείται η μετοχή της Tesla, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή πως οι παραδόσεις οχημάτων το γ’ τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Αντίθετα, στο -1,69% κινείται η μετοχή της Coinbase, μετά την δήλωση πως έως 6.000 λογαριασμοί χρηστών της έγιναν στόχος επίθεσης hackers.

    Βουτιά 5,70% σημειώνει η μετοχή της  Moderna, ενώ στο -5,68% κινείται η BioNTech, λόγω της ανακοίνωσης της Merck για την αποτελεσματικότητα του πειραματικού της χαπιού κατά της Covid-19.



    ΣΧΟΛΙΑ