• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βουτιά 1,12% για τον S&P 500 καθώς καθυστερεί η λύση για το ανώτατο όριο χρέους

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και του Λευκού Οίκου για το κρίσιμο ζήτημα της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.055,51 μονάδες με απώλειες -0,69%, ο S&P 500 υποχώρησε στις 4.145,58 μονάδες με πτώση -1,12% ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 12.560,25 μονάδες με βουτιά -1,26%.

    Η χθεσινή συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι έληξε χωρίς οριστική συμφωνία, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται.Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  χαρακτήρισε, πάντως, «παραγωγική» και «επαγγελματική» τη συνάντηση.

    Οι επενδυτές αγωνιούν καθώς πλησιάζει γρήγορα η λεγόμενη «ημερομηνία X» της 1ης Ιουνίου, την οποία όρισε η Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ως την καταληκτική για την επίτευξη συμφωνίας, πριν η χώρα οδηγηθεί σε παύση πληρωμών και χρεοκοπία.    Πάντως, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έσπευσαν την Τρίτη να αμφισβητήσουν την ακρίβεια της πρόβλεψης της Γέλεν για την ημερομηνία που οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αθέτηση των υποχρεώσεών τους.

    Σε άλλα νέα, η Apple ανακοίνωσε μιας συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Broadcom για την παραγωγή chip εντός των ΗΠΑ. Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 1,52% ενώ αυτή της Broadcom αυξήθηκε κατά περίπου 1,2%.  Η μετοχή της Yelp, εν τω μεταξύ, έκλεισε με άνοδο 5,7% καθώς ένας ακτιβιστής επενδυτής κάλεσε την εταιρεία να εξετάσει την πιθανότητα πώλησης της.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε αυτή της πετρελαϊκής Chevron (2,89%), με την εταιρεία να ανακοινώνει πως προχωρά στην εξαγορά της PDC Energy έναντι 6,3 δισ. δολαρίων. Ακολούθησαν οι μετοχές των Home Depot (1,47%) και  Walgreens Boots Alliance (1,31%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Visa (-2,90%), Intel (-2,54%) και  Walt Disney (-2,18%).

    Από το σύνολο των μετοχών του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Moderna, με άλμα 8,69%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Άνοδος 1% μετά την αυστηρή προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας στους short sellers

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.974,5 δολ. ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ