• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαριές απώλειες για τις τεχνολογικές μετοχές στη σκιά της Apple

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με βαριές απώλειες έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με την αγορά να προσπαθεί να αναλύσει τα αδύναμα στοιχεία από την μεταποίηση, αλλά και τις προβληματικές αναφορές από την Apple για τις πωλήσεις στην Κίνα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.503,32 μονάδες με απώλειες -1,25%, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.064,34 μονάδες με πτώση -1,30%, ενώ ο Nasdaq  στις 15.896,69 μονάδες με βουτιά -1,92%.

    Οι τεχνολογικές μετοχές ήταν οι μεγάλες χαμένες της ημέρας, καθώς η Apple ανακοίνωσε μια βουτιά 24% στις πωλήσεις iPhone στην αγορά της Κίνας τις πρώτες 6 εβδομάδες του 2024. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο (-2.84%).

    Αρκετές άλλες μετοχές τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων της Netflix (-2,81%) και της Microsoft (-2,96%) έκλεισαν με απώλειες άνω του 2%, ενώ τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσαν οι τεχνολογικές Salesforce (-5,04%) και Intel (-5,37%).

    Παράλληλα, η μετοχή της Tesla έκλεισε στο -3,93%, μετά και την είδηση πως αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά το εργοστάσιό της στη Γερμανία λόγω εμπρησμού, ενώ η μετοχή της Meta έκλεισε στο -1,60%, επιβαρυμένη και από το πρόβλημα που παρουσίασαν οι πλατφόρμες της νωρίτερα σήμερα.

    Πέρα από τις τεχνολογικές μετοχές, άνοδο 12,02% σημείωσε η Target, καθώς τα κέρδη δ’ τριμήνου της εκπτωτικής αλυσίδας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η αγορά, η οποία ετοιμάζεται να ακούσει την Τετάρτη τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, στην πρώτη ημέρα κατάθεσής του στο Κογκρέσο, σχετικά με την νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

    Παράλληλα, οι επενδυτές προβληματίστηκαν από τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Institute for Supply Management (ISM) ο  μη μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM υποχώρησε στις 52,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, από 53,4 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να κινηθεί στο 53,0 μονάδες. Την ίδια στιγμή, πτώση 3,6% σημείωσαν και οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. με τους αναλυτές να αναμένουν πτώση 2,9%.

    Αν και τα στοιχεία αυτά ενισχύουν τα στοιχήματα της αγοράς για μια μείωση των βασικών επιτοκίων της FED τον Ιούνιο, ο προβληματισμός για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας παραμένει. Μάλιστα, σταδιακά επανέρχονται οι συζητήσεις για τα επίπεδα που έχει φτάσει η αγορά και το αν θα ακολουθούσε μια διόρθωση, ειδικά μετά και τα νέα ιστορικά ρεκόρ που καταγράφηκαν την Τρίτη σε χρυσό και bitcoin. Και αυτό καθώς αρκετοί αναρωτήθηκαν αν υπάρχει μια μαζική στροφή των επενδυτών σε assets που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ασφαλή καταφύγια, αφού μια ανάλογη κίνηση στον χρυσό και το bitcoin είχε παρατηρηθεί και την περίοδο των lockdowns.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα απωλειών μετά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου για την ανάπτυξη το 2024

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις υπηρεσίες στις ΗΠΑ

    Bitcoin: Βουτιά 6% μετά την επίτευξη του νέου ιστορικού ρεκόρ



    ΣΧΟΛΙΑ