• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα απωλειών μετά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου για την ανάπτυξη το 2024

    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος,  καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας μετά τα νέα οικονομικά σχέδια που παρουσίασε η ηγεσία της Κίνας.

    Το West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 59 σεντς, ή σχεδόν 0,8%, για να διαμορφωθει στα 78,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Μαΐου υποχώρησε κατά 76 σεντς, ή 0,9%, στα 82,04 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Ο επίσημος στόχος ανάπτυξης της Κίνας για το 2024 είναι περίπου 5% , δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Li Qiang σε ετήσια έκθεση, καθώς η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια κρίση στον τομέα των ακινήτων. Ο Li είπε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εκδώσει 1 τρισεκατομμύριο γιουάν (περίπου 139 δισεκατομμύρια δολάρια) σε «ειδικά ομόλογα δημοσίου πολύ μακράς διάρκειας» το 2024.

    «Ενώ το πετρέλαιο φαίνεται να είναι απογοητευμένο με τα κινεζικά νέα όσον αφορά τους αναπτυξιακούς του στόχους, η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ ανοδική», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο Price Futures Group. «Αναμένουμε ότι η ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο θα ξεπεράσει τις προσδοκίες».

     «Όλο και περισσότερο το spread των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης φαίνεται να υποδηλώνει το ίδιο πράγμα», είπε ο Flynn, παρατηρώντας πως  οι τιμές του πετρελαίου για παράδοση στο εγγύς μέλλον είναι υψηλότερες από εκείνες για μεταγενέστερες παραδόσεις, υποδηλώνοντας στενότητα στον εφοδιασμό πετρελαίου.

    Η αγορά αναμένει πλέον τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις προμήθειες πετρελαίου των ΗΠΑ από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών, που θα δημοσιοποιηθούν νωρίς την Τετάρτη. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights, κατά μέσο όρο, αναμένουν ότι θα αναφέρουν άνοδο 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών στα εμπορικά αποθέματα αργού για την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου. Αυτό θα σήμαινε έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση των προμηθειών.

    Διαβάστε επίσης

    Bitcoin: Βουτιά 6% μετά την επίτευξη του νέου ιστορικού ρεκόρ

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις υπηρεσίες στις ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα στους δείκτες – Στο -0,23% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ