• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών έφερε το άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, την ώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων εκτοξεύθηκαν μετά την χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED.

    O Dow Jones έκλεισε στις 34.474,83 μονάδες με πτώση -0,84%, ενώ ο S&P 500 στις 4.370,36 μονάδες με απώλειες -0,77%. Ο Nasdaq έκλεισε στις 13.316,93 μονάδες με απώλειες -1,17%.

    Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Dow Jones έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών από την 1η Ιουνίου, ένα πιθανό προειδοποιητικό σημάδι πτωτικής τάσης.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έφτασε την Πέμπτη στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2022. Οι αποδόσεις συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης της FED τον Ιούλιο, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, και έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να ανησυχεί για ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις επιτοκίων.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Walmart είδε τη μετοχή της να υποχωρεί πάνω από 2% παρά τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε. Μάλιστα, η πτώση ήρθε παρά την αύξηση της καθοδήγησης για όλο το έτος, αλλά και την παρατήρηση της εταιρείας για τη δύναμή της στις πωλήσεις τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο.

    Αντίθετα, η Cisco Systems είδε τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 3%, μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση κερδών.

    Στα μάκρο, οι νέες αιτήσεις για αρχική καταβολή επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Αυγούστου μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και ήταν ελαφρώς κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones. Τέλος, η FED  Φιλαδέλφειας ανέφερε άνοδο στον μεταποιητικό της δείκτη τον Αύγουστο.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Cisco (3,34%), Chevron (1,67%), Dow (1,01%) και 3M (1%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (-3,65%), Intel (-2,83%), Boeing (-2,35%) και Walmart (-2,24%), ενώ UnitedHealth Group, Home Depot, Salesforce, Apple, Nike, McDonald’s, Travelers, Microsoft και JPMorgan έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Έσπασε το τριήμερο πτωτικό σερί, στα 80 δολάρια ξανά το WTI

    Χρυσός: Το χειρότερο αρνητικό σερί των τελευταίων 6 χρόνων

    Ευρωαγορές: Απώλειες στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της FED



    ΣΧΟΛΙΑ