• Business

    Walmart: Ισχυρή κερδοφορία με υπέρβαση των προβλέψεων και αναβάθμιση του guidance

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος και CEO της Walmart, Doug McMillon (corporate.walmart.com)


    “Ανοσία” στις πληθωριστικές πιέσεις έδειξε η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ, η Walmart, που είδε να αυξάνονται τα κέρδη της, τα έσοδά της και οι συγκρίσιμες πωλήσεις της στο τρίμηνο, ξεπερνώντας μάλιστα σε όλα τα επίπεδα τις εκτιμήσεις της αγοράς.

    Επιπλέον, με φόντο τις ισχυρές επιδόσεις στο τρίμηνο, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

    Πιο αναλυτικά, η Walmart ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο με έσοδα 161,63 δισ. δολαρίων από τα 152,85 δισ. έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 160,22 δισ.

    Την ίδια ώρα, η καθαρή κερδοφορία της ανήλθε στα 1,84 δολάρια ανά μετοχή ξεπερνώντας επίσης κατά πολύ την εκτίμηση για 1,71 δολ/μτχ.

    Σε προσαρμοσμένο επίπεδο δε, η Walmart παρουσίασε κέρδη 2,92 δολαρίων ανά μετοχή από τα 1,88 δολ/μτχ στο ίδιο διάστημα πέρυσι.

    Παράλληλα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της – εξαιρουμένων των καυσίμων – αυξήθηκαν κατά 6,4% την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, ξεπερνώντας επίσης κατά πολύ τη μέση πρόβλεψη για αύξηση κατά 4,44%.

    Όπως ενημέρωσε ακόμα, τα καθαρά της περιθώρια σε αυτό το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 50 μονάδες βάσης, έναντι της αύξησης κατά 18 μ.β. στο πρώτο του έτους.

    Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της Walmart ενισχυόταν έως και 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

    O CEO της εταιρείας Νταγκ ΜακΜίλαν ανέφερε σε δήλωσή του ότι “η ισχύς μας βρίσκεται στα τρόφιμα, αλλά μας ενθάρρυναν επίσης τα αποτελέσματα στα γενικά εμπορεύματα σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαμε όταν ξεκινούσε το τρίμηνο”.

    “Είμαστε σε καλή κατάσταση σε επίπεδο αποθεμάτων και μας αρέσει η θέση όπου βρισκόμαστε για το δεύτερο μισό του έτους”, πρόσθεσε.

    Όπως προαναφέρθηκε, η Walmart ενημέρωσε ότι πλέον αναμένει ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις της στο σύνολο του 2023 θα παρουσιάσουν αύξηση από 4% έως 4,5%, έναντι της αύξησης 3% που έβλεπε το προηγούμενο guidance που είχε δώσει.

    Για τα προσαρμοσμένα κέρδη της ανά μετοχή, προβλέπει πλέον ότι θα κινηθούν στο εύρους των 6,36 με 6,46 δολαρίων, σημαντικά υψηλότερα της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 6,28 δολ. και έναντι προηγούμενης πρόβλεψης μεταξύ 6,1 και 6,2 δολ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης του φορτίου του βυτιοφόρου που έπιασε πυρκαγιά στην Κακιά Σκάλα

    Attica Group: Στις 7 Σεπτεμβρίου η ΓΣ

    Dotsoft: Στο 16,65% αυξήθηκε το ποσοστό του Αθανάσιου Κατσέλη



    ΣΧΟΛΙΑ