• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Το ράλι των τεχνολογικών μετοχών οδήγησε τους δείκτες στην πρώτη θετική εβδομάδα – Άλμα 3,13% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Το ράλι των τεχνολογικών μετοχών της Παρασκευής στη Wall Street κατάφεραν να «σώσουν» την τελευταία στιγμή τον Nasdaq από την πέμπτη συνεχόμενη αρνητική του εβδομάδα, μια επίδοση η οποία έχει να σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2012.

    Η αγορά κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη ημέρα της μέσα στο 2022, αφήνοντας πίσω της μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας ε ακραίες διακυμάνσεις.

    Ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή στις 34.725,47 μονάδες με άνοδο 1,65%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.431,85 μονάδες με κέρδη 2,43% ενώ άλμα 3,13% σημείωσε ο  Nasdaq, κλείνοντας στις 13.770,57 μονάδες.

    Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τον Dow Jones ήταν η μετοχή της Visa που έκλεισε στο +10,57%, ενώ ακολούθησε η Apple με άλμα 6,98% και η Salesforce με κέρδη 4,38%.

    Μόλις 5 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με πτώση, με τις σημαντικότερες απώλειες να καταγράφει η Caterpillar (-5,19%), παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοίνωσε, ενώ ακολούθησαν η 3M (-4,14%) και η Chevron (-3,46%), με τη τελευταία να μην καταφέρει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της Wall Street με τα αποτελέσματα τριμήνου της.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του θετική επίδοση στο 2022, με κέρδη 1,34%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,77%. Ο Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01%.

    Το ράλι των τεχνολογικών μετοχών την Παρασκευή τροφοδοτήθηκε από τα θετικά νέα που προέκυψαν από την Apple. Η εταιρεία κατέγραψε έσοδα ρεκόρ στο προηγούμενο τρίμηνοι παρά τις προκλήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες, την εξάπλωση της Όμικρον και τον αυξημένο πληθωρισμό. Οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έκλεισαν με ισχυρά κέρδη, παρέχοντας στήριξη στους δείκτες.

    Αυτή η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, ειδικά για τις τεχνολογικές μετοχές, έχει χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη στη δεκαετία, καθώς οι εταιρείες έχουν να αντιμετωπίσουν τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών και την πιθανότητα μιας σειράς επερχόμενων αυξήσεων επιτοκίων από την Federal Reserve.

    Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση το Netflix , οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν αισθητά τις προβλέψεις και να δώσουν ισχυρές προβλέψεις για την επόμενη περίοδο.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Υψηλό 45 μηνών για την Εθνική, βουτιά 1,91% ο δείκτης στην εβδομάδα

    Ευρωαγορές: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα, συνολικές απώλειες 1,87% για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ