• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τα σχόλια των αξιωματούχων της FED κράτησαν τον S&P 500 σε αρνητικό έδαφος

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα σχόλια των αξιωματούχων της FED να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

    Ο Dow Jones υποχώρησε στις 33.547,37 μονάδες, κλείνοντας με οριακές απώλειες 0,02%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.946,86 μονάδες με απώλειες -0,30%, ενώ ο Nasdaq στις 11.144,96 μονάδες ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στο -0,35%.

    Οι επενδυτές προσπάθησαν να σταθμίσουν στάθμισαν τα σχόλια του προέδρου της FED  Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος  σε ομιλία του την Πέμπτη υποστήριξε ότι τα βασικά επιτόκια δεν βρίσκεται ακόμη σε μια ζώνη που θα μπορούσε να θεωρηθεί «επαρκώς περιοριστική».

    «Η αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είχε περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στον παρατηρούμενο πληθωρισμό, αλλά η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει ότι αναμένεται αποπληθωρισμός το 2023», πρόσθεσε ο Μπούλαρντ, ο οποίος πρότεινε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει το επιτόκιο των Fed Funds κατ΄ελάχιστον από 5% έως 5,25% και ίσως μέχρι και το 7%.

    Τα σχόλια του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Μπούλαρντ, ενισχύουν την άποψη ότι μια αλλαγή στάσης της Fed δεν πρόκειται να έρθει σύντομα, ανέφερε ο Chris Senyek της Wolfe Research.

    Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της FED του Κάνσας Σϊτι, Έστερ Τζορτζ, παρατηρούσε πως η αγορά εργασίας παραμένει ακόμα πολύ σφιχτή. Η αγορά είδε, μάλιστα, τις αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα να υποχωρούν κατά 4.000, λίγο περισσότερο από αυτό που ανέμεναν οι επενδυτές.

    Κάπως έτσι, οι μετοχές που θεωρούνται πιο ευάλωτες στην ύφεση και τα υψηλότερα επιτόκια οδήγησαν τις απώλειες της αγοράς. Οι μετοχές υλικών υποχώρησαν, όπως και οι μετοχές των καταναλωτικών brands. Αντίθετα, θετικά έκλεισαν πιο «αμυντικές» μετοχές όπως αυτές της υγειονομικής περίθαλψης.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Cisco (4,96%), μετά και τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο. Ακολούθησαν οι μετοχές των Merck (2,38%) και Apple (1,30%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Salesforce (-3,50%), Walt Disney (-2,66%) και American Express (-1,26%).

    Εκτός Dow Jones, η μετοχή της Macy’s έκλεισε με άνοδο 15,02% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν  τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ προχώρησε και σε αναβάθμιση της καθοδήγησης για το σύνολο του έτους.

    Διαβάστε επίσης

    “Γκρεμίστηκε” το πετρέλαιο WTI λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων

     



    ΣΧΟΛΙΑ