• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στο «κόκκινο» επέστρεψαν μετά τα ρεκόρ o Dow Jones και ο S&P 500

    χρηματιστές στη wall street


    Διάθεση για κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων έδειξαν οι επενδυτές στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με μικτά πρόσημα μια μέρα μετά τα ιστορικά ρεκόρ των Dow Jones και S&P 500.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.825,95 μονάδες με απώλειες 0,39%, ο S&P 500 στις 3.962,71 μονάδες με πτώση 0,16%, ενώ οριακή άνοδο 0,09% κατέγραψε ο Nasdaq που έκλεισε στις  13.471,57 μονάδες.

    Η αμερικανική αγορά περιμένει με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της FED, η οποία ξεκινά σήμερα τη διήμερη σύνοδο του Μαρτίου για την νομισματική της πολιτική. Η αγορά δεν αναμένει να υπάρξουν αλλαγές, ωστόσο στρέφει το ενδιαφέρον τις στις προβλέψεις που θα κάνει η ομοσπονδιακή τράπεζα για την πορεία του πληθωρισμού καθώς και τις θέσεις της για την πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινήθηκε την Τρίτη προς τα πάνω φτάνοντας το 1,62%.

    Παράλληλα η αγορά αξιολογεί αρνητικά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με αυτά οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3%, την ώρα που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση μόλις 0,1%. Η εκτίμηση των οικονομολόγων,  πάντως, είναι πως οι λιανικές πωλήσεις θα ανακάμψουν τους επόμενους μήνες λόγω και του νέου πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

    Όσον αφορά τη βιομηχανικά παραγωγή, αυτή υποχώρησε απρόσμενα κατά 2,2% τον Φεβρουάριο.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Amgen (1,85%), Intel (1,55%) και Apple (1,27%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (-3,92%), American Express (-2,51%) και Chevron (-2,37%).



    ΣΧΟΛΙΑ