• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στις 15.000 μονάδες ο Nasdaq, νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Ανοδικά έκλεισαν για μια ακόμη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να ολοκληρώνει την ημέρα σε νέο ιστορικό ρεκόρ (για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση) και τον Nasdaq να κατακτά τις 15.000 μονάδες.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 37.557,92 μονάδες με άνοδο 0,68%, ο S&P 500 στις 4.768,37 μονάδες με κέρδη 0,59% και ο Nasdaq στις 15.003,22 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,66%.

    Πλέον ο S&P 500 απέχει περίπου 0,7% από το κλείσιμο σε νέο ιστορικό ρεκόρ και 1,2% από το να φτάσει το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ του. Και τα δύο είχαν σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2022.

    Οι ενεργειακές μετοχές ήταν οι πρωταγωνίστριες της ημέρας, με τον σχετικό κλάδο του S&P 500 να σημειώνει άνοδο άνω του 1%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα για τον μήνα Δεκέμβριο εξαιτίας της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Ενδεικτικά, η μετοχή της Occidental Petroleum έκλεισε στο +2,26%, της Exxon Mobil στο +1,32%, της Halliburton στο +1,68% και της Chevron στο +1,31%.

    Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500 σημείωσε η Enphase Energy με άλμα 9,10%, ενώ μεταξύ των εταιρειών που σημείωσαν ισχυρή άνοδο ήταν οι Illumina με κέρδη  8,08%, η Catalent με άνοδο 6,52% και η Estee Lauder με κέρδη 4,39%. Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν και οι φαρμακευτικές μετοχές, με την Moderna να κλείνει στο +4,3% και την Pfizer στο +4,13%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Walgreens Boots Alliance (4,20%), ενώ ακολούθησαν οι Caterpillar  (2,54%) και Intel (2,12%). Άνοδο άνω του 1% σημείωσαν επίσης οι American Express, Goldman Sachs, Travelers, JPMorgan, Chevron, Nike, Dow, Boeing, Walt Disney και Amgen.

    Από τις 30 μετοχές του δείκτη μόλις 6 έκλεισαν ήπια πτωτικά (IBM, UnitedHealth, Coca-Cola, Verizon, Honeywell International και Cisco) ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Procter & Gamble.

    Οι μετοχές συνεχίζουν να κινούνται ισχυρά τον Δεκέμβριο, έχοντας βρει σημαντική στήριξη στις ενδείξεις για τρεις πιθανές μειώσεις επιτοκίων από τη FED μέσα στο 2024,  στα σημάδια για επιβράδυνση του πληθωρισμού και στην σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

    Και οι τρεις βασικοί δείκτες είναι σε τροχιά για να ολοκληρώσουν τον μήνα με κέρδη, με τον S&P 500 και τον Dow Jones να ενισχύονται προς το παρόν με άνοδο άνω του 4% και τον Nasdaq να κινείται με κέρδη άνω του 5%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Νέα άνοδο άνω του 1% με ώθηση από τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

    Ερυθρά Θάλασσα: Επείγον σήμα από το Λιμενικό και στα ελληνικά πλοία για τις απειλές των Χούθι

    Χρηματιστήριο: Άλλαξε ο χάρτης των κεφαλαιοποιήσεων, η Mytilineos μια ανάσα από τον ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ