• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα άνοδο άνω του 1% με ώθηση από τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

    • NewsRoom
    γεωτρήσεις για πετρέλαιο


    Η ένταση στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην περιοχή, έφερε νέα άνοδο για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τη δημιουργία μιας διεθνής συμμαχίας με 10 χώρες προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα στην περιοχή, μετά τις επιθέσεις των ανταρτών της Υεμένης. Ήδη, αρκετές εταιρείες, ανάμεσά τους και η BP, είχαν ανακοινώσει πως σταματούν τις διελεύσεις πλοίων στην περιοχή.

    Απαντώντας οι Χούθι απείλησαν με νέες επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων των χωρών που θα επιχειρήσουν εναντίον τους.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιανουαρίου του WTI σημείωσε την Τρίτη νέα άνοδο κατά 97 σεντς ή 1,3%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 73,44 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου. Το πιο ενεργό συμβόλαιο, αυτό της παράδοσης Φεβρουαρίου, έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 73,94 δολάρια το βαρέλι.

    Στο Λονδίνο και το ICE Futures Europe, το Brent Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 1,28 δολάρια ή +1,6%, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ερυθρά Θάλασσα: Επείγον σήμα από το Λιμενικό και στα ελληνικά πλοία για τις απειλές των Χούθι

    Απειλές από τους Χούθι: Όποια χώρα ενεργήσει εναντίον μας θα δει τα πλοία της να γίνονται στόχος

    Ερυθρά Θάλασσα: Οι επιθέσεις των Χούτι απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων



    ΣΧΟΛΙΑ