ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, με τις τεχνολογικές μετοχές να ανακάμπτουν μετά το sell off της περασμένης Παρασκευής.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.239,98 μονάδες με άνοδο 0,67%, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.010,60 μονάδες με κέρδη 0,87% ενώ ο Nasdaq στις 15.451,31 μονάδες με άνοδο 1,11%.
Το «ήσυχο» Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε στη Μέση Ανατολή επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις στην αγορά πως το Ισραήλ και το Ιράν δεν επιθυμούν την κλιμάκωση της μεταξύ τους σύγκρουσης. Έτσι το ενδιαφέρον της αγοράς επιστρέφει στα οικονομικά στοιχεία για την οικονομία καθώς και στις εταιρικές ανακοινώσεις.
Ειδικότερα, την Πέμπτη ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο, ενώ την Παρασκευή ακολουθεί η δημοσιοποίηση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, του μέτρου του πληθωρισμού που προτιμά η FED.
Από εκεί και πέρα, η εβδομάδα αυτή περιλαμβάνει ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Tesla, η Alphabet, η Microsoft και η Meta, αλλά και μεγάλες πετρελαϊκές όπως η Exxon Mobil και η Chevron.
Από τις παραπάνω, η αγορά έχει προεξοφλήσει πως τα αποτελέσματα της Tesla θα είναι αρνητικά, κάνοντας μάλιστα λόγο για το πιο αδύναμο τρίμηνο τα τελευταία επτά χρόνια. Μάλιστα, η μετοχή της υποχώρησε ξανά κατά 3,40% τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε νέες μειώσεις στις τιμές των αυτοκινήτων της και του λογισμικού της, νέες απολύσεις προσωπικού αλλά και μια ακύρωση ενός σημαντικού ταξιδιού του Elon Musk στην Ινδία. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί πάνω από 40% από την αρχή της χρονιάς.
Αντίθετα, η μετοχή της Nvidia, η οποία την προηγούμενη Παρασκευή είχε κλείσει στο -10%, κατάφερε να ανακάμψει μερικώς τη Δευτέρα, κλείνοντας με άνοδο 4,35%.
Από τις μετοχές του Dow Jones, την καλύτερη επίδοση της ημέρας σημείωσαν οι τραπεζικές Goldman Sachs (3,30%) και JPMorgan Chase (1,94%), ενώ κέρδη άνω του 1% σημείωσαν επίσης οι Procter & Gamble, Amazon, McDonald’s, Salesforce, Chevron, Amgen και Walmart.
Στον αντίποδα, βουτιά -4,67% σημείωσε η Verizon, λόγω της αμφιλεγόμενης εικόνας των αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοίνωσε, ενώ στο -1,98% έκλεισε η μετοχή της UnitedHealth Group, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε ισχυρά κέρδη, βοηθώντας τον Dow Jones να βάλει τέλος στο αρνητικό του σερί.
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο: Σε αρνητικό έδαφος ξανά WTI και Brent – Περιόρισαν στο τέλος τις απώλειες τους
Ευρωαγορές: Άλμα 1,62% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο – Στο +0,6% έκλεισε ο Stoxx 600
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μακρόν και τα υποβρύχια, η κρίσιμη Τετάρτη της ΝΔ, οι γκάφες του Μακάριου, η διπλή παρέμβαση της Ντόρας και τι συμβαίνει με τους Ευρωπαίους εισαγγελείς
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέα μπλε τιμολόγια με προσφορές και μηδενικά πάγια- Φθηνότερες οι «Φυσικό Αέριο» και ΔΕΗ
- Οι μυστικές κουβέντες του Στάσση, ο Τζαβέλλας και οι αντιεισαγγελείς των υποκλοπών, τι θα πει η Κοβέσι στον Φλωρίδη, το «όχι» από Σταθόπουλο στην πώληση της Nova, οι νέες business του Ιβάν, τα λάθη του ΜΜ και ο Μακάριος και ο εφοπλιστής (και όχι η Βίσση) που συζητάει με την JLO
- Το ΣτΕ βάζει φρένο στην ευθύνη μελών ΔΣ και εταίρων: Γιατί το Δημόσιο δεν θα μπορεί πλέον να διεκδικεί φορολογικά χρέη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.