• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Άλμα 1,62% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο – Στο +0,6% έκλεισε ο Stoxx 600

    • NewsRoom
    Άνδρας περπατά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Χρηματιστήριο του Λονδίνου


    Με άνοδο ξεκίνησαν την εβδομάδα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, έπειτα κι από ένα «ήσυχο» σχετικά Σαββατοκύριακο από το μέτωπο της Μέσης Ανατολής, το οποίο είχε προβληματίσει τις προηγούμενες ημέρες την αγορά.

    Καθώς οι αγορές να βλέπουν τον κίνδυνο για μια απευθείας σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν να απομακρύνεται, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αλλά και στις εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

    Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να κλείνει με άλμα 1,62% καθώς η στερλίνα υποχώρησε έναντι του δολαρίου, αφού οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα για μια πρώτη μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας από το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, τα αντίστοιχα στοιχήματα για τη FED ευνοούν πλέον την πιθανότητα για μια πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

    Από την πλευρά της ΕΚΤ, οι αναλυτές θεωρούν πως η Κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης θα προχωρήσει στην πρώτη της μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, κάτι που άλλωστε φαίνεται να επικροτείται και από τις δηλώσεις αξιωματούχων της, μεταξύ των οποίων και η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ.

    Θετική ώθηση στις ευρωαγορές, πάντως, έδωσε και το άνοιγμα της Wall Street, η οποία μετά το τεχνολογικό sell off της Παρασκευής δείχνει να ανακάμπτει , με τη μετοχή της Nvidia να ανακάμπτει μετά το -10% της προηγούμενης συνεδρίασης.

    Πίσω στην Ευρωζώνη, ο Γερμανικός DAX έκλεισε στις 17.860,80 μονάδες με άνοδο 0,70%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 8.040,36 μονάδες με άνοδο 0,22%.

    Ισχυρά ήταν και τα κέρδη του IBEX 35 στη Μαδρίτη, με τον δείκτη να κλείνει στα 10.890,20 μονάδες με άνοδο 1,50%. Αντίθετα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 33.724,82 μονάδες με απώλειες -0,58%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις  502,31 μονάδες με άνοδο 0,60%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να καταγράφει άνοδο 2,1%, ενώ αντίθετα ο κλάδος των αυτοκινήτων υποχώρησε στο -0,8%.

    Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν ήταν αυτή της Glap Energia της Πορτογαλίας η οποία έκλεισε στο +20,64%, αφού η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε θετικές προοπτικές για το έργο εξερεύνησης φυσικού αερίου στη Ναμίμπια.

    Διαβάστε επίσης

    Tesla: Ο Μασκ απέλυσε ολόκληρη ομάδα μάρκετινγκ που είχε δημιουργήσει έναν χρόνο πριν

    Alpha Real Estate: Στις 29 Απριλίου η ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων

    Τραμπ: Η ώρα της κρίσης για τα χρήματα στη Στόρμι Ντάνιελς



    ΣΧΟΛΙΑ