• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνεχίζεται η ανάκαμψη – Salesforce και Goldman Sachs οδηγούν την άνοδο για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Ισχυρά ανοδικά κινείται στο άνοιγμα της Τρίτης η Wall Street, συνεχίζοντας την ανάκαμψη της Δευτέρας, η οποία βρήκε τον S&P 500 να σημειώνει την καλύτερη ημερήσια επίδοση των 2 τελευταίων εβδομάδων.

    Ειδικότερα λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα των δεικτών, ο Dow Jones κινείται στις 30.611,84 μονάδες με κέρδη 1,41%, ο S&P 500 στις 3.728,26 μονάδες με άνοδο 1,37% και ο Nasdaq στις 10.819,05 μονάδες με άνοδο 1,34%.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι και σήμερα στραμμένο στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2022, με την Goldman Sachs να ανακουφίζει με τις αποδόσεις τους επενδυτές, καθώς η πτώση των κερδών που παρουσίασε ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα, αν και παρουσίασε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, σημείωσε πάντως, τη μεγαλύτερη πτώση στα κέρδη από τους υπόλοιπους Αμερικανικούς κολοσσούς όπως η JP Morgan, BoFA και η Morgan Stanley. Ειδικότερα, η Goldman Sachs παρουσίασε κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων ή 8,25 δολαρίων ανά μετοχή, από 5,4 δισ. δολαρίων ή 14,93 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο γι’ ακόμα μεγαλύτερες απώλειες και συγκεκριμένα για 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 7,75 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία συναίνεσης που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Η μετοχή της κινείται στο +4,27%.

    Από την πλευρά της η Johnson & Johnson κατάφερε και αυτή να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τις πωλήσεις της, με την μετοχή της να κινείται πάντως οριακά σε θετικό έδαφος.

    Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Lockheed Martin, αν και έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα. Η μετοχή της κινείται στο +4,72%.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, πάντως, σημειώνει η Salesforce, με κέρδη άνω του 5%, μετά και την είδηση πως η Starboard Value LP έχει εξασφαλίσει μερίδιο στην εταιρεία, όπως επιβεβαίωσε ο ιδρυτής της ακτιβιστικής επενδυτικής εταιρείας, Jeff Smith, μιλώντας στο CNBC.

    Υπενθυμίζεται πως οι βασικοί δείκτες είχαν κλείσει ισχυρά ανοδικά και τη Δευτέρα, βρίσκοντας στήριξη στα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών Bank of America και Bank of New York Mellon.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος 0,4% στη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

    Eli Lilly: Εξαγόρασε την Akouos Inc έναντι 487 εκατ. δολαρίων

    Goldman Sachs: Πτώση 43% στα κέρδη για το γ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ