• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε τροχιά διόρθωσης ο Dow Jones, σε θετικό έδαφος συνεχίζει ο Nasdaq – Άλμα για τις μετοχές κρουαζιέρας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Προσπάθεια να παραμείνουν σε θετικό έδαφος για μια ακόμα ημέρα επιχειρούν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones ωστόσο να παραμένει προς το παρόν σε τροχιά διόρθωσης μετά το διήμερο άλμα σχεδόν 1000 μονάδων.

    Αντίθετα, παρά το αρχικό αρνητικό άνοιγμα, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq επέστρεψαν δυναμικά σε θετικό έδαφος λίγο μετά τα μισά της σημερινής συνεδρίασης.

    Οι επενδυτές άκουσαν την Pfizer και την BioNTech να αναφέρουν πως η τρίτη δόση του εμβολίου τους κατά της Covid-19 είναι ικανή να απενεργοποιήσει την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, ο Άμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως ίσως μια τέταρτη δόση θα είναι αναγκαία νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

    Πάντως, οι επενδυτές έχουν αφήσει στην άκρη την ανησυχία για την Όμικρον, καθώς οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν πως πιθανότατα η επικινδυνότητά της δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή της μετάλλαξης Δέλτα.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται αυτή την ώρα στις 35.673,63 μονάδες με απώλειες 0,13%, ο S&P 500 στις 4.694,84 μονάδες με άνοδο 0,17% ενώ ο Nasdaq στις 15.776,47 μονάδες με άνοδο 0,57%.

    Ιδιαίτερα ανοδικά κινούνται οι μετοχές που έχουν να κάνουν με τα ταξίδια και τον τουρισμό, με την  Norwegian Cruise Line να ενισχύεται κατά 9,49%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του  S&P 500, ενώ η Carnival και η Royal Caribbean κινούνται στο +7% και +6% αντίστοιχα. Η  United Airlines ενισχύεται κοντά στο +5%, ενώ και η μετοχή της Las Vegas Sands κινείται στο +4%.

    Aνοδο 12,42% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας υπολογιστικού νέφους  PagerDuty, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε..

    Άνοδο 2,02% σημειώνει η μετοχή της Apple, μετά την έκθεση της  UBS η οποία επιβεβαίωσε τη σύσταση  buy παρά τις πρόσφατες ανησυχίες για τη ζήτηση του iPhone 13. Η κεφαλαιοποίηση της Apple αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 2,86 τρισ. δολάρια.

    Στον αντίποδα, πτώση 22,07% σημειώνει η μετοχή της διαδικτυακής εταιρείας υπηρεσιών personal styling, Stitch Fix, μετά το απογοητευτικό  guidance για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου που εξέδωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ