• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε νέο ρεκόρ ο Dow Jones, απώλειες για Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να κλείνει για μια ακόμη φορά (7η το 2024) σε νέο ιστορικό υψηλό, εν αναμονή μιας σειρά σημαντικών εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου και φυσικά των αυριανών ανακοινώσεων από τη FED.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.467,31 μονάδες με άνοδο 0,35%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.924,97 μονάδες με απώλειες -0,06% και ο Nasdaq στις  15.509,90 μονάδες με πτώση -0,76%.

    Η αγορά αναμένει την ενημέρωση από τη διήμερη συνεδρίαση της FED που ξεκίνησε την Τρίτη. Οι επενδυτές αναμένουν με πιθανότητα 97% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στρέφοντας περισσότερο την προσοχή τους στα όσα θα αναφέρει μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να βρουν ενδείξεις για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων.

    Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εταιρικές ανακοινώσεις των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, με την Microsoft και την Alphabet να αναφέρουν αποτελέσματα τριμήνου μετά το τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Την Τρίτη οι μετοχές της General Motors σημείωσαν άλμα 7,8% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sanmina εκτινάχθηκε κατά 28,2% μετά την δημοσίευση ισχυρών κερδών ανά μετοχή και τις οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο.

    Αντίθετα, η εταιρεία κατασκευής συσκευών Whirlpool σημείωσε πτώση 6,6% αφού μοιράστηκε μια χειρότερη από την αναμενόμενη προοπτική για ολόκληρο το έτος. Η JetBlue υποχώρησε κατά 4,7% μετά την πρόβλεψη μικρής έως μηδενικής αύξησης των εσόδων το 2024.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  τραπεζικές JPMorgan Chase (2,05%) και Goldman Sachs (1,66%), ενώ ακολούθησε η American Express με κέρδη (1,64%). Η μετοχή της Honeywell International έκλεισε στο +1,40%, της Visa στο +1,28%, της Travelers στο +1,15% και της Verizon Communications στο  +1%.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Boeing (-2,31%) και Intel  (-2,10%), ενώ η Apple έκλεισε στο -1,92% μετά από μια έκθεση αναλυτή η οποία προκάλεσε αμφιβολίες για τη ζήτηση των iPhone το 2024.  Η εταιρεία ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης

    Microsoft: Άλμα 17% στα έσοδα – Νέοι πελάτες από τις υπηρεσίες ΑΙ

    Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% για το WTI μετά τις θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ

    Apple: Πιέσεις στη μετοχή φέρνουν οι νέες ανησυχίες για τη ζήτηση των iPhone το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ