• Business

    Apple: Πιέσεις στη μετοχή φέρνουν οι νέες ανησυχίες για τη ζήτηση των iPhone το 2024

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Πιέσεις δέχεται την Τρίτη η μετοχή της Apple, η οποία νωρίτερα έφτασε να υποχωρεί έως και 2% , έπειτα από την προειδοποίηση του επιδραστικού αναλυτή τεχνολογίας Ming-Chi Kuo, ο οποίος προειδοποίησε πως η εταιρεία αναμένει μικρότερη ζήτηση για τα iPhones το 2024.

    H Apple μείωσε τις αποστολές του 2024 για βασικά εξαρτήματα ημιαγωγών για τα iPhones σε περίπου 200 εκατ. μονάδες, ανέφερε ο Ming-Chi Kuo σε έκθεσή του, επικαλούμενοςτην τελευταία του έρευνα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

    Αυτό υποδηλώνει μια μείωση κατά 10 με 15% στις αποστολές του iPhone 15 και του επερχόμενου iPhone 16.

    Η Κίνα αποτελεί μια ιδιαίτερη περιοχή ανησυχίας, με την Apple να έχει μειώσει τις εβδομαδιαίες αποστολές στη χώρα κατά 30 με 40% τις τελευταίες εβδμάδας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από έναν χρόνο. Ο Kuo αναμένει πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

    Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει, σε ερώτηση του Bloomberg.

    Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν νωρίτερα έως τα 187,87 δολάρια, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή απώλεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πριν ανακάμψουν σχετικά στα  επίπεδα των 188 με 189 δολαρίων αργότερα την Τρίτη.

    Η Apple αναμένεται να αναφέρει τα αποτελέσματα για το τρίμηνο που περιλαμβάνει τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για τη ζήτηση, ελπίζοντας πως θα παραμένει σταθερή — ειδικά για το iPhone, τον μεγαλύτερο παραγωγό χρήματος της Apple.

    Αν και το iPhone αντιμετωπίζει εμπόδια στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση έχει επιβάλει ορισμένες απαγορεύσεις στην ξένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στους  χώρους εργασίας, η συσκευή εξακολουθεί να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

    Το iPhone ήταν το smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα για πρώτη φορά πέρυσι, σύμφωνα με την IDC. Τα συνολικά έσοδα της Apple αναμένεται να αυξηθούν μόλις κατά 1% το οικονομικό πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2023-24 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023).

    Διαβάστε επίσης

    Ατάλ: Η Γαλλία θα επιδιώξει την εξαίρεσή της από κάποιους κανόνες της ΚΑΠ

    Viva – JP Morgan: Εκρηκτική η κατάσταση, δεν υποχωρούν Καρώνης και Dimon

    Orilina: Εκδόθηκε η oικοδομική άδεια για πολυτελές συγκρότημα 20 κατοικιών στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ