• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε υψηλό έτους ο Nasdaq, απώλειες 0,42% για τον Dow Jones

    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με το βλέμμα καρφωμένο στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε με μικτά πρόσημα τη Δευτέρα, με τον  Nasdaq πάντως να κλείνει σε νέο υψηλό για το 2023.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την αποψινή συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι. Ο  ΜακΚάρθι δήλωσε πως οι δύο πλευρές πρέπει να συνάψουν μέσα στην εβδομάδα συμφωνία, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μια λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα και απόψε. Τόνισε, ωστόσο, πως οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε τίποτα.

    Σε αυτό το κλίμα, ο  Dow Jones υποχώρησε κατά -0,42% και έκλεισε στις 33.286,58 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02% στις 4.192,63 μονάδες.

    Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,5% κλείνοντας στις 12.720,78 μονάδες.

    Η αγορά άκουσε, τη Δευτέρα τον πρόεδρος της St. Louis Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ να επιμένει για την ανάγκη νέων αυξήσεων των επιτοκίων. Όπως δήλωσε, θα ήθελε να δει δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Νιλ Κασκάρι, ανέφερε πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες μεταξύ της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο και του παγώματος στα τρέχοντα επίπεδα. Πρόσθεσε ωστόσο πως ακόμα και αν δεν υπάρξει αύξηση τον Ιούνιο, αυτό δεν θα σημάνει ένα τέλος του κύκλου σύσφιξης.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η 3M (2,71%) και ακολούθησαν οι American Express (1,63%) και Intel (1,17%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι  Nike (-3,97%),  Procter & Gamble (-2,62%) και Coca-Cola (-2,10%). Συνολικά, μόλις 9 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο ενώ 21 με πτώση.

    Η μετοχή της Meta Platforms έκλεισε με άνοδο 1,1% παρά την απόφαση των ιρλανδικών αρχών να επιβάλλουν πρόστιμο 1,2 δισ. ευρώ για παραβιάσεις των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των δεδομένων.

    Η Micron Technology υποχώρησε κατά 2,8% μετά την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει την την πώληση τσιπ μνήμης της εταιρείας σε βασικές βιομηχανίες της χώρας.

    Στο μέτωπο των περιφερειακών τραπεζών, η PacWest έκλεισε με άνοδο 19% μετά την ανακοίνωση της ότι έχει εισέλθει σε συμφωνία για να πουλήσει ένα χαρτοφυλάκιο δανείων αξίας 2,6 δισ. δολ. από τον κλάδο των ακινήτων στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της ρευστότητας.

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.977,20 δολ. ανά ουγγιά

    Πετρέλαιο: Μικρές μεταβολές για το WTI αναμένοντας τη νέα συνάντηση για το ταβάνι χρέους



    ΣΧΟΛΙΑ