• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Μικρές μεταβολές για το WTI αναμένοντας τη νέα συνάντηση για το ταβάνι χρέους

    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με ήπιες μεταβολές έκλεισαν τη Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι έμποροι παρακολουθούν τις τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου για το ανώτατο όριο του χρέους.

    Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι θα συναντηθούν τη Δευτέρα για συνομιλίες, για την αποτροπή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

    Αν και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπουν πως ενδέχεται να υπάρξει ένα απότομο έλλειμμα, οι οικονομικές ανησυχίες γύρω από ΗΠΑ και  Κίνα έχουν οδηγήσει τις τιμές σε ισχυρές απώλειες μέσα στον Μάιο.

    Οι τιμές έχουν επίσης επιβαρυνθεί από τις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας που παραμένουν ισχυρές, παρά τη δέσμευσή της να περιορίσει την παραγωγή ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις. Τα διυλιστήρια στη χώρα επεξεργάστηκαν λιγότερο αργό αυτό το μήνα λόγω της εποχικής συντήρησης, αλλά η πτώση των προμηθειών στις εγκαταστάσεις ήταν πολύ μικρή για να παράσχει συγκεκριμένες αποδείξεις ότι η Μόσχα έχει εφαρμόσει πλήρως τις περικοπές της παραγωγής της.

    Έτσι, το WTI παράδοσης Ιουνίου, που λήγει τη Δευτέρα, έκλεισε με άνοδο  0,44 σεντς, στα 71,99 δολάρια το βαρέλι. στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 0,36 σεντς στα 72,05 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    First Citizens: Ζητά 1 δισ. δολάρια από την HSBC για «λαθροθηρία» υπαλλήλων της SVB

    Κίνα: Συμφωνίες 10,7 δισ. ευρώ για το ΑΙ



    ΣΧΟΛΙΑ