• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες – Απώλειες 1,3% στην εβδομάδα για τον S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το σύνολο της εβδομάδας πάντως να παραμένει πτωτικό.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.576,59 μονάδες με άνοδο 0,22%, ο S&P 500 στις 4.457,49 μονάδες με κέρδη 0,14% ενώ ο Nasdaq στις 13.761,53 μονάδες με οριακά κέρδη 0,09%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, ο S&P και ο Nasdaq σημείωσαν πτώση 1,3% και 1,9%, αντίστοιχα, σταματώντας το θετικό τους σερί. Ο Dow Jones σημείωσε απώλειες περίπου 0,8%.

    Στήριξη στην αγορά έδωσαν την Παρασκευή οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έγραψαν άλλη μια θετική εβδομάδα. Από τις μεγάλες κερδισμένες της ημέρας ήταν οι πετρελαϊκές, με τη Phillips 66 να κλείνει στο +2,93%, τη Valero Energy στο +4,26%, τη Marathon Petroleum στο 2,93%, την Exxon Mobil στο 1,46% και την Occidental Petroleum στο 1,1%.

    Οι επενδυτές μπορεί να βρήκαν κάποια άνεση στην έλλειψη κακών ειδήσεων κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής μετά από μια σειρά ισχυρότερων από το αναμενόμενο οικονομικά σημεία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε ο Bryce Doty, ανώτερος αντιπρόεδρος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Sit Investment Associates.

    Η αγορά παρακολουθεί τα οικονομικά στοιχεία τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένοντας τις επόμενες συνεδριάσεις της FED. Αν και θεωρεί πλέον πως τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια παύση των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η ανησυχία για μια ακόμη αύξηση τον Νοέμβριο. Την Παρασκευή οι traders αξιολογούσαν  με πιθανότητα σχεδόν 42% το ενδεχόμενο μιας αύξησης τον Νοέμβριο μετά από μια πιθανή παύση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch του Ομίλου CME .

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων,  η DocuSign ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο και έδωσε καλύτερες οδηγίες για το τρίτο, με τη μετοχή της ωστόσο να υποχωρεί κατά 3,7% . Η RH
    σημείωσε πτώση 15,7% έπειτα από μια ήπια καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Amgen (1,98%), Microsoft (1,32%) και Walt Disney (1,25%), ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Verizon (-1,06%) και Boeing  (-2,21%).

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 1,2%

    Πετρέλαιο: Έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη 2,3%

    Ευρωαγορές: Έσπασαν το 7ημερο πτωτικό σερί – Στο +0,22% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ