• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 1,2%

    Χρυσός


    Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες του κίτρινου μετάλλου άγγιξαν το 1,2%.

    Οι επενδυτές μετά από πολλές δύσκολες ημέρες ξεκίνησαν να είναι ξανά αισιόδοξοι ότι η Fed είναι πολύ κοντά στο να σταματήσει να έχει μία τόσο αυστηρή νομισματική πολιτική.

    Αν και είναι ευρέως γνωστό ότι η πλειοψηφία των αξιωματούχων είναι υπέρ της αύξησης των επιτοκίων με στόχο την υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2%, τα χθεσινά σχόλια 6 αξιωματούχων της Fed αναπτέρωσαν το ηθικό των επενδυτών ότι η τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, οι επενδυτές προβλέπουν ότι είναι πιο πιθανή μια ακόμη αύξηση τον Νοέμβριο, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει από τη δημοσίευση των προοπτικών για την οικονομία, η οποία θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της FED στην ερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC.

    Οι νέες εξελίξεις έδωσαν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο έκλεισε με απώλειες σε επίπεδο εβδομάδα λόγω της ενδυνάμωσης των αποδόσεων στην τιμή των ομολόγων και του αμερικανικού δολαρίου.

    Πώς έκλεισαν τα πολύτιμα μέταλλα

    Ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο μικρότερη του 0,1% στα 1.942,70 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% στα 23,17 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες έφτασαν κοντά στο 5,7%, τη μεγαλύτερή τους τιμή από τις 23 Ιουλίου.

    Η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε με απώλειες 1,6% στα 894,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας άγγιξε το 7,6%.

    Την ίδια ώρα, το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1,9% στα 1.192,30 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 2,9% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Τέλος, υποχώρηση καταγράφτηκε και στον χαλκό Δεκεμβρίου, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 1,2% στα 3,72 δολάρια ανά λίβρα, ενώ οι εβδομαδιαίες του απώλειες άγγιξαν το 3,5%.

     

    Διαβάστε επίσης:
    G20: Τέλος στην εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας

    Παρατείνεται έως τις 11/9 η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

    ΔΕΗ: Έστειλε πλοίο με τεχνικούς και υλικά στο Νότιο Πήλιο



    ΣΧΟΛΙΑ