• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη για τους δείκτες μετά το χθεσινό ράλι – Άνοδος πάνω από 3% για Tesla, πέφτει η GameStop

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πτωτικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ωστόσο γύρισαν πολύ γρήγορα σε θετικό έδαφος μετά την αισιόδοξη έκθεση για τις θέσεις εργασίας για τον Ιούνιο η οποία χαλάρωσε, τουλάχιστον προς το παρόν, τους συνεχιζόμενους φόβους για ύφεση.

    Ανοδική αλλά νωχελική η κίνηση στη Wall μετά το χθεσινό ράλι των δεικτών, με τον Nasdaq μάλιστα να κλείνει μετά από πολύ καιρό πάνω από το 2%. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones πρόσθεσε 359 μονάδες με άνοδο 1,12% στις 31.304,97, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,50% στις 3.903 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,3% στις 11.626 μονάδες.

    Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε παραπάνω θέσεις εργασίας από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 3,6%. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η οικονομία πρόσθεσε άλλες 372.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 265.000 θέσεις σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στο 3,6%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις. Το υπουργείο αναθεώρησε παράλληλα τα στοιχεία του Μαΐου στις 384.000 θέσεις εργασίας.

    Τα ποσοστά αυτά έρχονται παρά τις προσπάθειες της Federal Reserve να μειώσει τη ζήτηση, και δεν πρόκειται να εμποδίσει τη Κεντρική Τράπεζα να αποκλίνει από τον στόχο της να μειώσει τον πληθωρισμό αυξάνοντας γρήγορα τα επιτόκια. Οι προσδοκίες είναι ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια από 0,50 έως 0,75 ποσοστιαίες μονάδες αργότερα αυτό τον μήνα.

    Η μετοχή της Twitter υποχωρεί 3,7% αφού η Washington Post ανέφερε ότι ο Elon Musk είναι πιο κοντά στο να αποσύρει την προσφορά του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με το σκεπτικό ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να επαληθεύσει τα δεδομένα που έστειλε το Twitter σχετικά με ανεπιθύμητα μηνύματα και ψεύτικους λογαριασμούς.

    Η μετοχή της GameStop επίσης υποχωρεί κοντά στο 6% αφού ο λιανοπωλητής βιντεοπαιχνιδιών απέλυσε τον CFO Michael Recupero αλλά και έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων ως μέρος ενός σχεδίου ανάκαμψης. Να θυμίσουμε ότι χθες η GameStop πραγματοποίησε ακόμα ένα «τρελό ράλι» κλείνοντας με άνοδο 14%.

    Nvidia, AMD, Amazon και Microsoft, που τις προηγούμενες δύο μέρες πρωταγωνιστούσαν, σημειώνουν μικρές απώλειες σήμερα, ενώ από την άλλη Apple και Tesla κινούνται σε θετικό έδαφος. Μάλιστα η μετοχή της Tesla προσθέτει πάνω από 3% καθώς ο κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσίασε τις υψηλότερες μηνιαίες πωλήσεις κινεζικών οχημάτων της, από τότε που άνοιξε το εργοστάσιό της στη Σαγκάη το 2019. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Reuters, η Tesla πούλησε 78.906 κινεζικής κατασκευής οχήματα τον Ιούνιο, μεταξύ των οποίων τα 968 σε εξαγωγές, ενημέρωσε η China Passenger Car Association (CPCA).Τον Μάιο είχε πουλήσει 32.165 οχήματα ενώ εξήγαγε 22.340.

    Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,20% στις 31.438, ο ευρύτερος S&P 500 επίσης γύρισε μετά το πτωτικό ξεκίνημα και προσθέτει ήπια 0,05% στις 3.904 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά 0,12% στις 11.635 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    BofA: Δεν θα ξεπεράσει τις 4.200 ο S&P 500 αυτό το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ