• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προβληματισμός στο άνοιγμα μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις – Άλμα για τη JPMorgan

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν μετά την πρώτη ώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς η αγορά προσπαθεί να κινηθεί μεταξύ των θετικών στοιχείων από τα αποτελέσματα των τραπεζών, αλλά και τις χειρότερες των αναμενόμενων επιδόσεις για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

    Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η JPMorgan Chase ανακοίνωσε έσοδα – ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας με άνεση τις προβλέψεις,  με τη μετοχή της να κινείται στο .+7%, προσφέροντας τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones, αντισταθμίζοντας τις βαριές απώλειες άνω του 7% που καταγράφει αυτή την ώρα η μετοχή της Boeing. H εταιρεία ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν τεχνικά προβλήματα στον  προμηθευτή της Spirit AeroSystems, που κατασκευάζει τις ατράκτους των Boeing 737 Max.

    Όσον αφορά τη μετοχή της UnitedHealth Group, η οποία επίσης ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, αναβαθμίζοντας το outlook για το σύνολο του έτους, με τα έσοδά της να ενισχύονται κατά 15% στα 91,93 δισ. δολάρια, ο τίτλος της παραμένει προς το παρόν σε αρνητικό έδαφος με απώλειες άνω του 2%.

    Στις υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες που ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα, η Wells Fargo ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών σε έσοδα και κέρδη, με τη μετοχή της να υποχωρεί πάντως αυτή την ώρα κατά 1% ενώ απροσδόκητη ήταν η αύξηση των κερδών στο τρίμηνο για τη Citi, με τη μετοχή της να κινείται στο +3%.

    Από εκεί και πέρα, πάντως, η αγορά προβληματίζεται ιδιαίτερα από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιου, οι οποίες μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, με τους καταναλωτές να μειώνουν τις αγορ΄ς οχημάτων και άλλων ειδών μεγάλης αξίας, επιβεβαιώνοντας πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται πλέον σε καθοδική πορεία, ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των επιτοκίων. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1% Μάρτιο, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν κατά μέσο όρο απώλειες κοντά στο 0,4%. Εξαιρουμένων αυτοκινήτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών τροφίμων,  οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% τον Μάρτιο.

    Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 33.850,86 μονάδες  με απώλειες -0,53%, ο S&P 500 στις 4.134,38 μονάδες με πτώση -0,29% και ο Nasdaq στις 12.102,97 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,52%.

    Διαβάστε επίσης

    Νέο πρόβλημα με τα Boeing 737 Max: Σταμάτησαν οι παραδόσεις

    Hermes: Εκτίναξη των πωλήσεων – Οι Κινέζοι αγοράζουν τσάντες Kelly



    ΣΧΟΛΙΑ