• Business

    Boeing 737 Max: Σταμάτησαν οι παραδόσεις λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων

    • NewsRoom


    Η  αμερικανική αεροπορική εταιρεία Boeing εντόπισε ένα νέο πρόβλημα στα αεροσκάφη 737 Max και ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις θα πρέπει να περιοριστούν λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων και των απαραίτητων ελέγχων.

    Η Boeing εξήγησε πάντως ότι το γεγονός αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν επηρεάζει τον στόλο των 737 Max στις πτητικές λειτουργίες. Η Αρχή Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (FAA) έχει ήδη ενημερωθεί.

    Τα αεροσκάφη 737 Max εν χρήσει θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, το πρόβλημα επηρεάζει έναν «σημαντικό αριθμό» αεροσκαφών που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στους πελάτες και βρίσκονται υπό κατασκευή.

    Σύμφωνα με τη Boeing, πρόκειται για τεχνικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον σημαντικό προμηθευτή Spirit AeroSystems, που κατασκευάζει τις ατράκτους πολλών από τα αεροσκάφη  μεσαίων αποστάσεων.

    Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν πάντως κατά 5,3 % ήδη στις συναλλαγές εκτός ωραρίου και οι μετοχές της Spirit AeroSystems υποχώρησαν 11,8 %.

    Η σειρά 737 Max είναι η πιο δημοφιλής σειρά μοντέλων της Boeing. Είχε όμως προκαλέσει τεράστια ανησυχία, καθώς είχαν συντριβεί δύο τέτοια αεροσκάφη λόγω τεχνικών προβλημάτων, το 2018 και το 2019, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 346 άνθρωποι.

    Διαβάστε επίσης

    Hermes: Εκτίναξη των πωλήσεων – Οι Κινέζοι αγοράζουν τσάντες Kelly



    ΣΧΟΛΙΑ