• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προς νέο ρεκόρ κινείται ο Nasdaq, υποχωρεί στο άνοιγμα ο Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τις συνεδριάσεις της Δευτέρας, με την ανησυχία γύρω από το ζήτημα των εμβολιασμών να παραμένει πάνω από τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, μετά και την δήλωση της Merck πως σταματά τις έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίων.

    Η Merck & Co. δήλωσε πως τα δύο πειραματικά εμβόλια της απέτυχαν να δημιουργήσουν ανοσοαπόκριση η οποία να συγκρίνεται με φυσική νόσηση ή με κάποιο από τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια κατά της Covid-19, με βάση τις πρώιμες κλινικές δοκιμές. Ανάλογη απόφαση έλαβε και το Ινστιτούτο Παστέρ στην Ευρώπη, το οποίο μάλιστα συνεργαζόταν με την Merck. Από την άλλη πλευρά, τα θετικά νέα ήρθαν από τη Moderna, η οποία ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της παράγει αντισώματα και για τις μεταλλάξεις, αν και σκοπεύει να ενισχύσει τον μηχανισμό του αναφορικά με την μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.

    Σε αυτό το κλίμα, οι επενδυτές στρέφονται ξανά προς τις τεχνολογικές μετοχές, αναμένοντας τις ανακοινώσεις από τους «κολοσσούς» του κλάδου τις επόμενες ημέρες. Η Verizon και η Microsoft θα κάνουν τις ανακοινώσεις τους την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των Apple, Tesla και Facebook.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας της Chicago Fed ενισχύθηκε στο 0,52 τον Δεκέμβριο από 0,31 τον Νοέμβριο.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί στις 30.897,49 μονάδες με απώλειες -0,32%, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ενώ αντίθετα ο  S&P 500 κινείται στις 3.857,15 μονάδες με άνοδο 0,41% και ο  Nasdaq στις 13.714,67 μονάδες με άνοδο 1,27%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν αυτή την ώρα οι μετοχές των Apple (3,97%), 3M (1,31%) και P&G (1,15%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Visa (-2,21%), Intel (-2,29%) και American Express (-2,43%).



    ΣΧΟΛΙΑ