• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Περιόρισε τα κέρδη του Dow Jones το -9,5% της Disney – Παρέμεινε σε θετικό έδαφος ο S&P 500

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με το ενδιαφέρον της αγοράς να βρίσκεται για μια ακόμα συνεδρίαση στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων για το περασμένο τρίμηνο.

    Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 38.883,94 μονάδες με κέρδη  0,08% ενώ ο S&P 500  στις 5.187,70 μονάδες με άνοδο 0,13%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 16.332,56 μονάδες με πτώση -0,10%

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 2,8 μονάδες στο 4,46% ενώ αυτή του 2ετούς ομολόγου έμεινε σχεδόν αμετάβλητη.

    Αρνητική πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Disney, η οποία σημείωσε τη χειρότερη επίδοση από τις μετοχές του Dow Jones και μια από τις χειρότερες του S&P 500.

    Η μετοχή της Disney έκλεισε στο -9,50% καθώς ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε μια μικρή απώλεια εσόδων για το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη. Ωστόσο, η αγορά απογοητεύτηκε από την ενημέρωση της εταιρείας για το Disney+, το οποίο αν και πρόσθεσε 6,3 εκατ. νέους συνδρομητές, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας σκόρπισε ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση, με τις προβληματικές δηλώσεις του για την ανάπτυξη του Disney+ στο τρέχον επίπεδο.

    Ισχυρή βουτιά σημείωσαν και η μετοχές της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Palantir, κλείνοντας στο -15,11% , μετά από μια ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για τα κέρδη.

    Αντίθετα, η μετοχή της Peloton εκτινάχθηκε sto +15,54% μετά την είδηση ​​ότι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας οργάνων γυμναστικής.

    Από εκεί και πέρα, μικρή ήταν η άνοδος για τη μετοχή της Apple (+0,38%), η οποία παρουσίασε τo νέo της ipod.

    Πέρα από τα επιχειρηματικά νέα η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να ετοιμάζει μιας ευρείας κλίμακας επίθεση στη Ράφα, έχοντας ήδη προχωρήσει σε κάποιες πρώτες ενέργειες στην περιοχή, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

     Την καλύτερη επίδοση από τις μετοχές του Dow Jones πέτυχε η Merck & Co. (2,19%) ενώ ακολούθησε η Dow (1,75%) και η Visa (1,46%). Πέρα από τη Disney, ισχυρά πτωτικά έκλεισαν επίσης οι  Microsoft (-1,02%) και 3M (-1,08%) από τις μετοχές του Dow Jones

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Απώλειες για Brent και WTI με το ενδιαφέρον στις επόμενες κινήσεις του OPEC+

    Ευρωαγορές: Ισχυρή άνοδος με αέρα από τις τράπεζες – Άλμα 7,59% για την UBS

    Χρυσός: Απώλειες μετά το άλμα σε υψηλά εβδομάδας τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ