• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Απώλειες μετά το άλμα σε υψηλά εβδομάδας τη Δευτέρα

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Πτωτικά κινήθηκαν οι  τιμές του χρυσού την Τρίτη, μια ημέρα αφότου κατάφεραν να κλείσουν στο υψηλότερο επίπεδο της εβδομάδας.

    Ωστόσο, οι προοπτικές για ένα ράλι στην τιμή του χρυσού παραμένουν, καθώς η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να απειλεί με μια πλήρους κλίμακας επίθεση στη Ράφα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη εκεχειρίας.  Ήδη, ο ισραηλινός στρατός  κατάφερε να πάρει στο συνοριακό πέρασμα από τη Ράφα στην Αίγυπτο, το οποίο έλεγχε η Χαμάς.

    Πάντως την Τρίτη ο χρυσός για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε κατά 9,30 δολάρια ή -0,4% στα 2.321,90 δολάρια η ουγγιά στο Comex. Τη Δευτέρα οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο κέρδισαν περίπου 1% για να διαμορφωθούν στα 2.331,20 δολάρια, το υψηλότερο από τις 19 Απριλίου.

    Αν η επίθεση στη Ράφα κλιμακωθεί άμεσα, τότε ο χρυσός αναμένεται πως θα κινηθεί για να ξεπεράσει το όριο των 2.340 δολαρίων. Αντίθετα, αν το Ισραήλ καθυστερήσει ή συμμετέχει πιο ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, ενδέχεται μια επανάληψη του χαμηλού της περασμένης εβδομάδας στα 2,277 δολάρια. Ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών είναι στα 2.240 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, ο χρυσός σημείωσε χαμηλό 4 εβδομάδων, φτάνοντας μάλιστα έως τα 2.285,2ο δολάρια, το χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από την 1η Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Ισχυρή άνοδος με αέρα από τις τράπεζες – Άλμα 7,59% για την UBS

    Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας – Τι λένε οι ΗΠΑ

    Βασιλιάς Κάρολος: Δηλώνει «too busy» για να δει τον γιο του Χάρι που επισκέπτεται την Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ