• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Απώλειες για Brent και WTI με το ενδιαφέρον στις επόμενες κινήσεις του OPEC+

    πετρελαιοπηγή


    Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, αγγίζοντας μάλιστα τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου, καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak έδειξε ότι ο OPEC+ θα μπορούσε να κινηθεί για να αυξήσει την παραγωγή αργού.

    Οι τιμές είχαν δει μόνο προσωρινή υποστήριξη στις πρώτες ώρες, καθώς παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ απειλεί με μια πλήρους κλίμακας επίθεση στη Ράφα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη εκεχειρίας. Ήδη, ο ισραηλινός στρατός κατάφερε να πάρει στο συνοριακό πέρασμα από τη Ράφα στην Αίγυπτο, το οποίο έλεγχε η Χαμάς.

    Ωστόσο, η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δεν επηρεάζει άμεσα τις προμήθειες πετρελαίου, παρά μόνο στο επίπεδο που εμπλακεί σε αυτή και το Ιράν, μια προοπτική που προς το παρόν έχει ατονήσει.

    Έτσι, το West Texas Intermediate για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 10 σεντς, ή -0,1%, για να διαμορφωθεί στα 78,38 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αφού νωρίτερα άγγιξε το χαμηλό των 77,55 δολαρίων.
    Το Brent Ιουλίου έχασε 17 σεντς, ή -0,2%, στα 83,16 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, έχοντας διαπραγματευτεί έως και 82,41 δολάρια.

    Το Brent και το WTI σημείωσαν τα χαμηλότερα ενδοημερήσια επίπεδά τους από τις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Απώλειες μετά το άλμα σε υψηλά εβδομάδας τη Δευτέρα

    Ευρωαγορές: Ισχυρή άνοδος με αέρα από τις τράπεζες – Άλμα 7,59% για την UBS



    ΣΧΟΛΙΑ