• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάρτι για τον Nasdaq με άνοδο 2,2% – Βουτιά 8% για τη Boeing

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι οι πρωταγωνίστριες της ημέρας, μετά τις απώλειές του κλάδου κατά 4% στην πρώτη εβδομάδα του 2024.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones, ο οποίος δέχθηκε πιέσεις από το -8% της Boeing, έκλεισε τελικά στις 37.683,01 μονάδες με άνοδο 0,58%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις  4.763,54 μονάδες με άνοδο 1,41% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 14.843,77 μονάδες με κέρδη 2,20%.

    Η αγορά έρχεται από την πρώτη πτωτική εβδομάδα της, μετά από εννέα συνεχόμενες ανοδικές, με τους αγοραστές να επανέρχονται τη Δευτέρα σε μετοχές που δέχθηκαν ιδιαίτερες πιέσεις στις αρχές του νέου έτους, βρίσκοντας στήριξη και από την πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,008%.

    Έτσι η Nvidia σημείωσε άνοδο 6,43%, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ η Amazon έκλεισε στο +2,66%. Η Apple, από την πλευρά της, έκλεισε στο +2,42%, αφού η Evercore ISI συμβούλεψε τους πελάτες να αγοράσουν την πτώση της περασμένης εβδομάδας.

    Στον αντίποδα, βαριές απώλειες σημείωσε η μετοχή της Boeing, μετά την προσωρινή απόσυρση δεκάδων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 στις ΗΠΑ για επιθεωρήσεις, έπειτα από την έκρηξη τμήματος ατράκτου αεροσκάφους της Alaska Airlines. Η μετοχή σημείωσε τη χειρότερη επίδοση, μακράν της δεύτερης, από αυτές του δείκτη Dow Jones, πιέζοντάς τον μάλιστα στις αρχές της συνεδρίασης σε πτωτικό έδαφος, πριν τελικά ανακάμψει.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσαν οι Salesforce (3,88%),  Intel (3,33%), Amgen (2,60%) και Walgreens Boots Alliance (2,48%).

    Πλέον, το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Δεκέμβριο να αναμένεται την Πέμπτη, ενώ τον δείκτη τιμών παραγωγού να ανακοινώνεται μια ημέρα αργότερα.

    Παράλληλα, στο τέλος της εβδομάδας, αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών για τα αποτελέσματα του έτους 2023.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 4% για το WTI μετά τη νέα μείωση των επίσημων τιμών της Aramco

    Ευρωαγορές: Ανοδικά με βοήθεια από τη βουτιά του αργού

    Ρουμπινί: Δεν θα υπάρξει τώρα νέα κρίση στην οικονομία – Έκανα λάθος για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ