• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Ανοδικά με βοήθεια από τη βουτιά του αργού

    • NewsRoom
    Ευρωαγορές


    Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν τα  χρηματιστήρια της Ευρώπης, σε μια νευρική ημέρα καθώς η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή – και οι πιθανές επιπτώσεις της στις εφοδιαστικές αλυσίδες – παραμένει στο επίκεντρο.

    Την ίδια ώρα, πάντως, οι αγορές προσπάθησαν να αξιολογήσουν την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ανακοίνωσε νέα μείωση τιμών για τους πελάτες του πετρελαίου της Aramco στην Ασία.

    Η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου που ακολούθησε της ανακοίνωσης έδωσε στήριξη στην αγορά, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κλείνει με άνοδο 0,4% στις 478,18 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο του να ενισχύεται κατά 1,2%, έπειτα από έξι αρνητικές συνεδριάσεις. Στον αντίποδα ο κλάδος της ενέργειας υποχώρησε κατά 2,7%.

    Στη Γερμανία ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,7% και έκλεισε στις 16.716,47 μονάδες. Ώθηση στους επενδυτές του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης έδωσαν τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις εξαγωγές της χώρας τον Νοέμβριο.

    Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 7.450,24 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 7.694,19 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 30.569,92 μονάδες με άνοδο 0,42%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε στις 10.209 μονάδες με άνοδο 0,44%.

    Η αγορά αναμένει την Πέμπτη τον δείκτη CPI στις ΗΠΑ για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ την επόμενη ημέρα αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού.  Παράλληλα, ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών στο τέλος της εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    Autohellas: Ανακοίνωσε κι επίσημα την έκδοση ομολόγου έως 200 εκατ. ευρώ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έγινε επίτιμο μέλος του ΕΒΕΠ – «Βραβεύομαι ενώ θεωρώ ότι κάνω το καθήκον μου»

    Τι απαντάει ο Έλον Μασκ στο δημοσίευμα της WSJ για ναρκωτικά



    ΣΧΟΛΙΑ