• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακή επιστροφή σε θετικό έδαφος με βοήθεια από Disney και πληθωρισμό

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Σε θετικό έδαφος, αλλά κοντά στα χαμηλά ημέρας, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αντίδραση που προκάλεσαν τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό να υποχωρεί καθώς προχωρούσε η ημέρα.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.175,75 μονάδες με άνοδο 0,15%, ο S&P 500 στις 4.468,91 μονάδες με κέρδη 0,03% ενώ ο Nasdaq στις 13.737,99 μονάδες με άνοδο 0,12%.

    Και οι τρεις δείκτες είχαν ξεκινήσει την ημέρα με άνοδο άνω του 1%, βρίσκοντας ώθηση στις ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

    Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 3,2% σε ετήσια βάση, ελαφρά χαμηλότερη από την μέση πρόβλεψη των αναλυτών για άνοδο 3,3%. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι τα πραγματικά μέσα εβδομαδιαία κέρδη παρέμειναν αμετάβλητα τον περασμένο μήνα.

    Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός ΔΤΚ του Ιουλίου αυξήθηκε κατά 4,7% σε ετήσια βάση, πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.

    Πέρα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στη μετοχή της Disney, η οποία ήταν αυτή που κράτησε τον Dow Jones και τον S&P 500 σε θετικό έδαφος, κλείνοντας με άνοδο 4,85%. Η εταιρεία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης μεικτά αποτελέσματα, με μεγαλύτερα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία κατέγραψε ωστόσο μείωση 7,6% των ενεργών συνδρομητών του Disney+, με το μεγαλύτερο πλήγμα να το δέχεται στην Ινδία, λόγω της λήξης των συμβολαίων της για μετάδοση αγώνων κρίκετ. Ωστόσο, η ανακοίνωσή της πως έρχεται μια αύξηση των τιμών για συνδρομές στο Disney+ χωρίς διαφημίσεις, έδωσε ώθηση τελικά στη μετοχή.

    Πέρα από τη Disney, ισχυρή άνοδο άνω του 2,63% καταγράφει και η μετοχή της Wynn Resorts, η οποία ανακοίνωσε και αυτή αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων. Αντίθετα, βαριές απώλειες-15,91% σημείωσε η Tapestry, η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά στην απόκτηση της ανταγωνιστικής Capri, σε ένα mega deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα δημιουργήσει ένα νέο κολοσσό στον χώρο της μόδας και των ειδών πολυτελείας.

    Στα υπόλοιπα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι αιτήσεις για αρχική καταβολή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των  248.000 (αύξηση 21.000 αιτήσεις). Η αγορά ανέμενε να διαμορφωθούν στις 230.000 αιτήσεις. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, υποχώρησαν στα 1,684 εκατομμύρια, κάτω από την εκτίμηση της FactSet για λίγο πάνω από 1,7 εκατομμύρια.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, εκτός από την εντυπωσιακή απόδοση της Disney, ισχυρή άνοδο σημείωσαν επίσης οι Intel (1,17%), Salesforce (1,15%) και Amgen (1,06%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Johnson & Johnson (-0,52%), Nike (-0,60%) και Goldman Sachs (-0,62%).

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Μικρές απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Άλμα για το παλλάδιο

    Ευρωαγορές: Άνοδος με ώθηση από τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό

    Jefferies για Coca Cola Hellenic: Τα τρία σενάρια για την αποτίμηση της μετοχής και η επίδραση της Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ