• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στο άνοιγμα – Άλμα 8,5% για την Intel

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα και νευρικότητα ξεκίνησαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν την ιστορική ψηφοφορία για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

    Την ίδια ώρα, η άνοδος του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου στο 1,11% προβληματίζει τους επενδυτές ως προς την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν, κάνοντάς τους να κινούνται με επιφυλακτικότητα.

    Από την άλλη, το τρίτο κύμα της πανδημίας και οι περιορισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζει να δημιουργεί απαισιοδοξία ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, αν και δεν λείπει η ελπίδα από την έναρξη των εμβολιαστικών εκστρατειών.

    Οι επενδυτές στις ΗΠΑ είδαν τον πληθωρισμό στη χώρα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα τον Δεκέμβριο, λόγω κυρίως της κατάσταση στην αγορά εργασίας και τη μειωμένη ζήτηση. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, σημείωσε άνοδο 0,1% από τον προηγούμενο μήνα ύστερα από την άνοδο 0,2% τον Νοέμβριο. Σε ετήσια βάση, οι δομικές τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 1,6%.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, κινούταν στις 31.056,34 μονάδες με απώλειες -0,04%, ο  S&P 500 στις 3.800,18 με απώλειες -0,03% ενώ ο Nasdaq στις 13.088,62  μονάδες με απώλειες 0,12%.

    Αν και οι περισσότερες μετοχές του δείκτη Dow Jones κινούνται με ήπιες μεταβολές, η μετοχή της Intel σημειώνει αυτή την ώρα άλμα 8,53%, έπειτα από τη είδηση του CNBC πως ο CEO της εταιρείας, Bob Swan, θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 15 Φεβρουαρίου και θα αντικατασταθεί από τον  CEO της VMWare, Pat Gelsinger.

    Ακολουθεί σε άνοδο η μετοχή της American Express (0,99%) και της Home Depot (0,92%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Nike, Dow και Boeing που κινούνται στο -1%.



    ΣΧΟΛΙΑ