• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέες ισχυρές απώλειες για τους βασικούς δείκτες, έκτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με νέες ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, ολοκληρώνοντας μια ακόμα εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις, η οποία σημαδεύτηκε από την ισχυρή αντίδραση της Τετάρτης στο άκουσμα των καθησυχαστικών δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ αλλά και το βαρύ sell-off της επόμενης ημέρας, το χειρότερο των τελευταίων δύο ετών.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.650,50 μονάδες με απώλειες -1,05%, ο S&P 500 στις 4.097,23 μονάδες με πτώση -1,20% ενώ ο Nasdaq στις 12.096,91 μονάδες με νέα βουτιά -1,79%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε για έκτη συνεχόμενη φορά με απώλειες, κλείνοντας στο -0,2%. Αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε την εβδομάδα με άνοδο 0,2%, ενώ ο Nasdaqμε απώλειες 1,5%.

    Η αγορά έδειξε πως παραμένει ιδιαίτερα ευμετάβλητη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ικανότητα της Fed να σφίξει τις οικονομικές συνθήκες για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό σε υψηλά 40 ετών, χωρίς να εκτροχιάσει την οικονομία.

    H απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο 23,9 μονάδων βάσης την εβδομάδα, φτάνοντας στο 3,124%, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

    Οι τεχνολογικές μετοχές πρωταγωνίστησαν αρνητικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με την Netflix να κλείνει στο -3,9%, την  Amazon στο -1,4% (ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με συνολικές απώλειες 7,7%), την Microsoft στο -0,94% και την Nvidia στο -0,9% υποχώρησαν περίπου 0,9%.

    Η μετοχές της Under Armour υποχώρησαν κατά 23,79% αφού η εταιρεία ένδυσης δεν κατάφερε να ικανοποιήσει με τα αποτελέσματά της τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κάτι που προκάλεσε πιέσεις και στη μετοχή της ανταγωνίστριά της  Nike, η οποία σημείωσε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones με απώλειες -3,49%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 30 μετοχών του δείκτη σημείωσε η Chevron (+2,66%), βοηθούμενη από τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

    Ισχυρές απώλειες σημείωσε και η μετοχή της εταιρείας βιοτεχνολογίας Illumina που έκλεισε στο -14,63%. Αντίθετα η μετοχή της ασφαλιστικής Cigna σημείωσε άλμα 5,82% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

    Οι απώλειες της Παρασκευής ήρθαν μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 428.000, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν 400.000. Ένας αδύναμος τομέας της έκθεσης ήταν το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, το οποίο άλλαξε ελάχιστα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και παραμένει 1,2 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το προ-πανδημικό επίπεδο.

    Κατά τα άλλα, τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη της Fed παρουσίασαν αύξηση 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, υπερδιπλάσια από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με τον Dow Jones.



    ΣΧΟΛΙΑ