• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέες απώλειες για τους δείκτες μετά τις δηλώσεις Πάουελ – Κοντά στο 5% η απόδοση του 10ετούς

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με νέες απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς η Wall Street προσπάθησε να αναλύσει τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ , ενώ παρακολουθούσε στενά τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να αυξάνονται.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.414,17 μονάδες με απώλειες -0,75%, ο S&P 500 στις 4.278 μονάδες με πτώση -0,85% ενώ ο Nasdaq στις 13.186,18 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,96%.

    Ο Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και πιθανότατα θα απαιτηθεί χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη, ενώ σημείωσε επίσης ότι πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πρόοδο προς την επιβράδυνση των τιμών. Τόνισε επίσης ότι η νομισματική πολιτική της FED δεν είναι ακόμη πολύ αυστηρή.

    Παρά την πρόοδο που δείχνουν τα στοιχεία, «σε κάθε περίπτωση, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός», είπε. «Λίγοι μήνες καλών δεδομένων είναι μόνο η αρχή του τι χρειάζεται για να χτίσουμε την εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω προς τον στόχο μας».

    Οι επενδυτές φάνηκε να θεωρούν, με βάση τα όσα ανέφερε ο Πάουελ, ότι η Fed πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα τουλάχιστον στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της.  Ωστόσο υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από τις μεσομακροπρόθεσμες κινήσεις της.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του κρατικού αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε νέο υψηλό την Πέμπτη, φτάνοντας στο 4,996%, πλησιάζοντας πιο κοντά στο επίπεδο του 5% το οποίο ξεπέρασε τελευταία φορά το 2007. Μετά τη δημοσιοποίηση των παρατηρήσεων του Πάουελ, η απόδοση έμεινε κοντά σε αυτό το υψηλό.

    Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στράφηκε στα εταιρικά αποτελέσματα. Η εντυπωσιακή αύξηση των συνδρομητών που κατέγραψε η Netflix στο τελευταίο τρίμηνο έδωσε ώθηση στη μετοχή της, κλείνοντας στο +16,05%. Αντίθετα, βουτιά 9,30% σημείωσε η μετοχή της Tesla, αφού η εταιρεία του Elon Musk έχασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο. Μάλιστα, ο Musk προειδοποίησε ότι το Cybertruck της εταιρείας δεν θα παράγει πολύ θετικές ταμειακές ροές περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της παραγωγής.

    Πέρα από τις μετοχές τεχνολογίας, η AT&T σημείωσε άνοδο 6,56% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η επενδυτική εταιρεία Blackstone υποχώρησε κατά 7,9%, μετά από μια πιο αδύναμη από την αναμενόμενη έκθεση αποτελεσμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,6% με φόντο τις επόμενες κινήσεις της Fed

    Eυρωαγορές: Σε χαμηλό 7 μηνών ο Stoxx 600 μετά τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα

    Πετρέλαιο: Κέρδη 1% με το βλέμμα ξανά στη Μέση Ανατολή



    ΣΧΟΛΙΑ