• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα με το ενδιαφέρον σε ομόλογα και εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος επιχειρούν να επιστρέψουν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μια μέρα μετά τις ισχυρές απώλειες που προκάλεσε η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων σε υψηλά 2 ετών.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σήμερα στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν μια σειρά από εταιρείες μεταξύ των οποίων η UnitedHeath, η P&G, η BofA, η Morgan Stanley και η United Airlines.

    Τόσο η Bank of America όσο και η Morgan Stanley κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις μετοχές τους να κινούνται στο και 2% αντίστοιχα.

    Άλμα 3,75% σημειώνει η μετοχή της Procter & Gamble, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μέχρι στιγμής μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, καθώς και αυτή κατάφερε να ξεπεράσει με τα έσοδα και κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και οι προβλέψεις της κάνουν λόγο για άνοδο των πωλήσεων.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί ελαφρά στο 1,85%. Την Τετάρτη η απόδοση είχε ανέλθει στο 1,86%, σε υψηλά 2 ετών. Η άνοδος των αποδόσεων έρχεται μετά τις συνεχόμενες δηλώσεις αξιωματούχων της FED  και τις εκτιμήσεις της αγοράς για ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η FED ενδέχεται να προχωρήσει ακόμα και σε 4 αυξήσεις βασικών επιτοκίων μέσα στον χρόνο, με την πρώτη να αναμένεται τον Μάρτιο.

    Οι επενδυτές, πάντως, παρακολουθούν με προβληματισμό την δημοπρασία 20ετούς ομολόγου που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε τις κατασκευές νέων κατοικιών να αυξάνονται τον Δεκέμβριο κατά 1,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,702 εκατ. μονάδων. Οι αναλυτές ανέμεναν 1,650 εκατ. μονάδες. Οι οικοδομικές άδειες σημείωσαν άνοδο 9,1% τον Δεκέμβριο στις 1,873 εκατ. μονάδες.

    Σε αυτό το κλίμα, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 35.290,09 μονάδες με απώλειες -0,22%, ενώ ο S&P 500 στις 4.581,67 μονάδες με άνοδο 0,10% και ο Nasdaq στις 14.577,28 μονάδες με άνοδο 0,49%.

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Επιτυχής η έκδοση του 10ετούς ομολόγου – Περίπου στο 1,8% το επιτόκιο

    Τζάνετ Γέλεν: Η παραλλαγή Όμικρον θα βαρύνει στην ανάπτυξη, αλλά δεν θα την εκτροχιάσει



    ΣΧΟΛΙΑ