• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μεικτά πρόσημα μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, ο Nasdaq και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν με άνοδο τον πέμπτο ανοδικό τους μήνα, με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 35.500 μονάδες.

    Ο S&P 500 μέχρι στιγμής για το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφει ισχυρά κέρδη 20%. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι αγορές διανύουν τους καλύτερους επτά μήνες που ξεκινά ένα έτος από το 1997, με τους επενδυτές να αναμένουν από τη Fed να ακολουθήσει μία λιγότερο αυστηρή νομισματική πολιτική στη μάχη της ενάντια στον πληθωρισμό, με στόχο την υποχώρησή του στο 2%.

    Ταυτόχρονα, το ράλι των τεχνολογικών μετοχών, όπως επίσης και η φρενίτιδα με την επανάσταση που έχει επιφέρει η Dow Jones(ΑΙ) βοήθησαν τον Nasdaq να καταγράψει ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 37%, γεγονός που σηματοδοτεί τους καλύτερους επτά πρώτους μήνες στην αρχή του έτους από το 1975.

    Παράλληλα, διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εβδομάδες ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, καθώς αναμένουμε τα οικονομικά στοιχεία του δεύτερο τριμήνου 170 εισηγμένων εταιρειών του S&P 500, συμπεριλαμβανομέων και τεσσάρων εταιρειών του Dow Jones. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να δημοσιεύουν τα οικονομικά στοιχεία τους μεταξύ άλλων η Apple, Amazon, η Pfizer κ.ά.

    Πώς κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street

    Ο δείκτης Dow κινείται στις 35.593,19 μονάδες με οριακή άνοδο 0,09%.

    Ο δείκτης S&P 500 κινείται στις 4.577,18 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,26%, ενώ ο Nasdaq κινείται στις 14.291,36 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,38%.

    Διαβάστε επίσης:
    Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν να απομακρύνουν από τον Νίγηρα υπηκόους τους

    Εθνική Τράπεζα: Στα 508 εκατ. ευρώ τα οργανικά κέρδη μετά φόρων στο εξάμηνο

    ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ