• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή των πρακτικών της FED – Κέρδη 3% για τη Target

    • NewsRoom
    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street δύο ώρες μετά το άνοιγμα της Τετάρτης, με την αγορά να βρίσκει στηρίγματα στα αποτελέσματα της Target, η οποία οδηγεί σε θετικό έδαφος τις μετοχές του κλάδου του λιανικού εμπορίου, ενώ αναμένει αργότερα μέσα στην ημέρα τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED.

    Ειδικότερα, o Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,25% στις 35.035 μονάδες ενώ ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις  4.441,52 μονάδες. Αντίθετα, πτωτικά κινείται ο Nasdaq, στις 13,596 μονάδες με απώλειες -0,26%.

    Οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν έντονα την Τρίτη, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις μετά την προειδοποίηση της Fitch για πιθανές υποβαθμίσεις δεκάδων αμερικανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και της JPMorgan.

    Την Τετάρτη, το ενδιαφέρον επανήλθε στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με την Target να επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην αγορά – σύμφωνα και με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως τη Δευτέρα για τις πωλήσεις τον Ιούλιο – ανακοινώνοντας καλύτερα των εκτιμήσεων προσαρμοσμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείες κινείται στο +3%.

    Η μεγαλύτερη  ανταγωνίστρια της Target, η Walmart, έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει αποτελέσματα την Πέμπτη. H Home Depot, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τη Δευτέρα, ενισχύεται κατά 1,2%.

    Ισχυρά ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της Chevron, στο +1,03%, μετά και την αναβάθμιση της αξιολόγησης της από τη Mizuho. Στον αντίποδα, βαριές απώλειες άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της Intel, μετά την ανακοίνωσή της πως εγκαταλείπει το deal για την εξαγορά της ισραηλιτικής Tower Semiconductor, καθώς δεν εξασφάλισε έγκαιρα τις απαραίτητες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας. Οι μετοχές της Tower στις ΗΠΑ υποχωρούν κατά 9%.

    Σταδιακά, πάντως, το ενδιαφέρον στρέφεται στην FED καθώς σε λίγες ώρες δημοσιεύονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC, κατά την οποία οι αξιωματούχοι της επιτροπής για την νομισματική πολιτική αποφάσισαν μια αύξηση κατά 25 μ.β.

    Ενώ οι επενδυτές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό η νομισματική σύσφιξη της Fed να πλησιάζει στο τέλος της, παραμένουν ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα στοιχήματα των εμπόρων για παύση αύξησης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ανέρχονται σε σχεδόν 91%, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch του Ομίλου CME.

    Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή για τον Ιούλιο, τα οποία οδήγησαν τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου σε υψηλά συνεδρίασης 4,235%.

    Διαβάστε επίσης

    Target: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο

    Intel: Εγκαταλείπει το deal των 5,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tower Semiconductor

    ΗΠΑ: Ανοδος 3,9% στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ