• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε ο Αύγουστος

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Ανοδικά για τον Dow Jones αλλά με απώλειες για S&P 500 και Nasdaq ξεκίνησε ο Αύγουστος στη Wall Street, με την αγορά να στρέφει πλέον ξανά το βλέμμα της στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.630,68 μονάδες με άνοδο 0,20%, ενώ ο S&P 500 στις 4.576,73 μονάδες με απώλειες -0,27%. Ο Nasdaq έκλεισε στις 14.283,91 μονάδες με πτώση -0,43%.

    Ενδοσυνεδριακά, πάντως, ο Dow Jones άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022.

    Η αγορά είδε μια σειρά από σημαντικές εταιρείες να ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα, ενώ πολλές ακόμα ακολουθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αλλά και τις επόμενες ημέρες.

    Η Merck υποχώρησε κατά 1,27%, παρά το ότι οι ζημιές και τα έσοδα που ανακοίνωσε ήταν καλύτερα των προσδοκιών χάρη στις πωλήσεις της θεραπείας Keytruda . Αντίθετα, τα ισχυρά αποτελέσματα της Caterpillar, της έδωσαν την πρώτη θέση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, με άνοδο περίπου 8,9%.

    Η Pfizer υποχώρησε  κατά 1,2% μετά την ανάρτηση μικτών αποτελεσμάτων, ενώ η Uber υποχώρησε περίπου 5,7% μετά τα μικτά αποτελέσματα.

    Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η μετοχή της Pinterest υποχωρεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 3,90% καθώς απογοήτευσε τους επενδυτές, ενώ η Sturbucks κατάφερε μεν να ανακοινώσει καλύτερα κέρδη τριμήνου, αλλά απογοήτευσε με τα έσοδα.

    Συνολικά πάνω από 160 εταιρείες του S&P 500 έχουν προγραμματιστεί να υποβάλουν έκθεση αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι γίγαντες Amazon και Apple την Πέμπτη. Μέχρι στιγμής, πάνω από τις μισές εταιρείες έχουν παρουσιάσει αποτελέσματα τριμήνου,  με το 82% να ξεπερνά τις προσδοκίες για κέρδη, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό τροφοδότησε κάποιες ελπίδες ότι η οικονομία θα μπορέσει να αποφύγει την ύφεση, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια ψύξης.

    Πάντως, οι αναλυτές ετοιμάζονται για μείωση κερδών 7,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το FactSet.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Μικρές απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου

    Απώλειες για τον χρυσό: Έκλεισε στα 1.978,80 δολάρια ανά ουγγιά

    Κολάνοβιτς (JP Morgan): Οι αμερικανικές μετοχές είναι πολύ ακριβές



    ΣΧΟΛΙΑ