ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wall Street: Τρίτη ημέρα sell off στις τεχνολογικές μετοχές, μετά την απογοήτευση από Alphabet και Qualcomm (upd)
Με μικτά πρόσημα άνοιξε την Τρίτη η Wall Street, μετά την εντυπωσιακή άνοδο που κατέγραψαν την Δευτέρα στον απόηχο της αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Το κρατικό 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ συνεχίζει και σήμερα την αποκλιμάκωση της απόδοσής του, η οποία είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,61%. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 1,42%.
Πάντως η αγορά εξακολουθεί να παραμένει ανήσυχη, με την προοπτική μιας ταχύτερης αύξησης του πληθωρισμού να προβληματίζει την αγορά, ειδικά ως προς τις μελλοντικές κινήσεις της FED, παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της για το αντίθετο. Για τον λόγο αυτό, οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, γύρω από το πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Γερουσία θα αρχίσει να συζητά το νομοσχέδιο για την ανακούφιση από την πανδημία αυτή την εβδομάδα.
Στα εταιρικά νέα, η αγορά ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα των εμπόρων λιανικής, Target και Kohl. Η Target ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών στα 1,38 δισ. δολάρια ή 2,73 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 834 εκατ. δολαρίων ή 1,63 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, με συνολικά κέρδη στα 28,34 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 27,41 δισ. δολάρια. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν 20,5% έναντι εκτιμήσεων για 17,1% και η μετοχή της προσυνεδριακά προσθέτει 0,52%. Η Kohl ανακοίνωσε επίσης καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 343 εκατ. δολάρια και έσοδα στα 6,141 δισ. δολάρια παρά τις εκτιμήσεις για 5,881 δισ. δολάρια.
Η μετοχή της Zoom κινείται στο +1,86% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις.
Λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις 31.585,10 μονάδες, με άνοδο 0,16%. Αντίθετα, ο S&P 500 υποχωρεί στις 3.901,49 μονάδες, με οριακή πτώση -0,01%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί στις 13.547,43 μονάδες, με απώλειες -0,30%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αταλάντη Μαρτίνου: Ο Κωνσταντίνος Γιώτης με απαλό άγγιγμα
- ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου 1 δις – Τα επόμενα βήματα
- Τριπλά κερδισμένοι AKTOR και Metlen από την είσοδό τους στον ΒΟΑΚ – Στο τιμόνι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Οι 3+1 απειλές σε τράπεζες και οικονομία από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.