• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ισχυρή πτώση άνοιξαν οι βασικοί δείκτες αναμένοντας Fed και αποτελέσματα Apple

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των τεχνολογικών γιγάντων Apple και Facebook μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αλλά και των ανακοινώσεων της Fed, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης για το 2021.

    Οι αναλυτές αναμένουν πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην στρατηγική της και πως ο Τζερόμ Πάουελ θα επαναλάβει πως η κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα θα συνεχίσει την νομισματική πολιτική διευκόλυνσης της οικονομίας, μέχρι να πετύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

    Στον τομέα των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Microsoft ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών στο τρίμηνο άνω του 30% στα 15,5 δισ. δολάρια, ενώ για πρώτη φορά οι πωλήσεις ξεπέρασαν σε ένα τρίμηνο τα 40 δισ. δολάρια, και διαμορφώθηκαν στα 43,1 δισ. δολάρια με άνοδο 17%.  Παράλληλα, η  AMD ανακοίνωσε για πρώτη φορά έσοδα πάνω από 3 δισ. δολάρια σε ένα τρίμηνο.

    Στον αντίποδα η Boeing ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών στο δ΄ τρίμηνo κατά περισσότερα από 11,9 δισ. δολάρια. Πάντως, η εταιρεία είδε με ικανοποίηση την άδεια για επανέναρξη των πτήσεων των 737 ΜΑΧ στην Ευρώπη.

    Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της Apple, καθώς οι αναλυτές έχουν αυξήσει ιδιαίτερα τις προσδοκίες κάνοντας λόγο για επιδόσεις ρεκόρ.

    Πέρα από τα αποτελέσματα, η αγορά εξακολουθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον εμβολιασμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και την κόντρα της ΕΕ με την AstraZeneca. Η προβληματική κατάσταση με τις παραδόσεις εμβολίων και οι αναγκαστικές αλλαγές στα προγράμματα εμβολιασμοί προκαλούν έντονο προβληματισμό στις αγορές της Ευρώπης, με την ανησυχία να αντικατοπτρίζεται και στην αγορά της Νέας Υόρκης

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Δεκέμβριο από τον Νοέμβριο.

    Πάντως, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Wall Street, o Dow Jones υποχωρεί στις 30,484.91 μονάδες με απώλειες -1,46%. Ο  S&P 500 υποχωρεί στις 3.792,36 μονάδες με απώλειες -1,49% ενώ ο  Nasdaq στις 13.457,04 μονάδες με απώλειες -1,24%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η Walgreens σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο κινούμενη στο +5,37%, ενώ ακολουθούν οι μετοχές των 3M (2,67%), μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη και φυσικά της Microsoft στο +2,54%. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Walt Disney (-4,39%), της Dow Inc. (-3,37%) και φυσικά της Boeing (-3%).



    ΣΧΟΛΙΑ