• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με απώλειες άνοιξαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Στο «κόκκινο», μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής, άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν τις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Μετά τις τράπεζες, οι οποίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, σειρά παίρνουν σιγά σιγά οι εταιρείες του εμπορίου και της τεχνολογίας, με την Netflix, την πρώτη από τις FAANG, να ανακοινώνει αποτελέσματα την Τρίτη.

    Ήδη, από τις 10 εταιρείες του Dow Jones που αναμένεται να δημοσιοποιήσουν αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα, η Coca Cola ανακοίνωσε έσοδα στα 9,02 δισ. δολάρια, από 8,60 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 8,68 δισ. δολάρια. Τα κέρδη α΄ τριμήνου ανήλθαν τα 2,25 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 2,78 δισ. δολάρια ή 64 σεντς πριν από ένα χρόνο. H μετοχή της ενισχύεται στο +0,76%.

    Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της GameStop, μετά την επίσημη γνωστοποίηση ότι ο CEOτης εταιρείας θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του έως τις 31 Ιουλίου. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 10,3%.

    Αντίθετα, το τραγικό δυστύχημα με αυτοκίνητο της Tesla με αυτόματο πιλότο, το οποίο οδήγησε στον θάνατο 2 ατόμων, προκαλεί αυτή την ώρα πτώση 5,57% στην μετοχή της εταιρείας του Elon Musk.

    Στο μέτωπο του κορονοϊού, το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ προχωράει ικανοποιητικά και έχει φτάσει πλέον σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

    Στα επιχειρηματικά νέα, ξεχωρίζει η συμφωνία 1,6 δισ. δολαρίων της Herman Miller Inc. και η Knoll Inc για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους στον χώρο του ντιζάιν.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί στις 34.106,15 μονάδες, με απώλειες -0,28%, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Δευτέρας. Ο S&P 500 υποχωρεί στις 4.171,60 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες -0,33% ενώ ο Nasdaq κινείται στις 13.951,38 μονάδες με απώλειες -0,72%.



    ΣΧΟΛΙΑ