• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Λιανικό εμπόριο και Δείκτης Τιμών Παραγωγού στέλνουν ξανά τον S&P 500 στις 4.000 μονάδες

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών του λιανικού εμπορίου να βρίσκονται στο επίκεντρο, η Wall Street ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίαση της Τρίτης. Παράλληλα, οι επενδυτές δείχνουν ξανά διάθεση για ρίσκο καθώς αφομοιώνουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, στέλνοντας ξανά τον S&P 500 πάνω από τις 4.000 μονάδες.

    H αγορά κινείται στο άνοιγμα σε νέα υψηλά δύο μηνών, με τον Dow Jones στις 33.804,93 μονάδες με άνοδο 0,80%, τον S&P 500 στις 4.019,36 μονάδες με άνοδο 1,57% και τον Nasdaq στις 11.467,63 μονάδες με άνοδο 2,42%.

    Την ίδια ώρα η  απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,81% και η απόδοση του 2ετούς ( US2Y ) μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,35%.

    Η αγορά είδε νωρίτερα τον Δείκτης Τιμών Παραγωγού Οκτωβρίου να παρέμεινε σταθερός για τον μήνα στο 0,2%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα παρουσίαζε άνοδο 0,5%. Σε ετήσια βάση κατέγραψε άνοδο 8%.

    Την ίδια στιγμή, η Fed της Νέας Υόρκης δημοσίευσε τον δείκτη Empire State Manufacturing Index για τον Νοέμβριο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 4,5, υψηλότερα από το αναμενόμενο -5.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εταιρειών λιανικού εμπορίου για το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της Walmart σημειώνει άνοδο 7%, την μεγαλύτερη μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο για τα προσαρμοσμένα κέρδη όσο και στα έσοδα, ενώ αναπροσάρμοσε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

    Από την άλλη, οριακές απώλειες 0,1% σημειώνει η μετοχή της Home Depot, αν και τα αποτελέσματά της κατάφεραν να ξεπεράσουν και αυτά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ