• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη για τα futures, μικρή αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας


    Άνοδο δείχνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, συνεχίζοντας κερδοφόρα μετά την χθεσινή άνοδο του χρηματιστηρίου, η οποία οφειλόταν κατά κύριο λόγο στα συνεχόμενα ενθαρρυντικά tweets του Ντόναλντ Τραμπ.

    O Αμερικανός πρόεδρος μέσω δημοσιεύσεων στο Τwitter εμφανίστηκε πρόθυμος να στηρίξει τις αεροπορικές εταιρείες, προτρέποντας μάλιστα το Κογκρέσο να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η στήριξη του Τραμπ έδωσε ελπίδα στους επενδυτές οι οποίοι έσπευσαν να αγοράσουν και να διαμορφώσουν το θετικό κλίμα της χθεσινής ημέρας. Συγκεκριμένα την Τετάρτη, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.303,46 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 530,70 μονάδων, στο +1,91%. Και οι 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με κέρδη, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφουν οι μετοχές των Salesforce.com (3,93%) και Boeing (3,18%). Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.419,45 μονάδες με άνοδο 1,74% ενώ ο Nasdaq στις 11.364,60 μονάδες με κέρδη 1,88%.

    Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα νέα στοιχεία του υπουργείου εργασίας για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, οι αιτήσεις ήταν λίγο περισσότερες από την προηγούμενη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέφεραν ότι θα ήταν λιγότερες, περί τις 820.000. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις έφτασαν την εβδομάδα που πέρασε τις 840.000, αυξημένες κατά 3.000 συγκριτικά με την εβδομάδα που έληξε την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια σταθερή κατάσταση, όμως μοιάζει ακόμα αρκετά μακρινό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα προ κορονοϊού επίπεδα.

    Στα των εκλογών, πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συμμετάσχει στο δεύτερο debate με τον Τζο Μπάιντεν αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Eπιτροπής Προεδρικών Debate ότι η συζήτηση θα γίνει διαδικτυακά εξαιτίας της διάγνωσης του Τραμπ με κορονοϊό.

    «Δεν θα συμμετέχω σε διαδικτυακό debate», ξεκαθάρισε ο Τραμπ στο Fox Business. «Δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο μου σε ένα ψηφιακό Debate».

    Η φαρμακευτική Regeneron Pharmaceuticals, αιτήθηκε να της δοθεί έγκριση για χρήση σε έκτακτες περιστάσεις, το πειραματικό φάρμακο REGN-COV2 για τη θεραπεία της COVID-19. Πρόκειται για το φάρμακο το οποίο χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι δόσεις που έχουν επαρκούν για περίπου 50.000 ασθενείς και μέσα στους επόμενους μήνες υπολογίζει να έχει αρκετές δόσεις για 300.000 ασθενείς.

    Το γεγονός αυτό οδηγεί σε άνοδο την μετοχή της φαρμακευτικής, αφού στην προαγορά κερδίζει 4,11%.

    Οι επενδυτές δεν παύουν να ελπίζουν για μια συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας, παρά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει από τις συζητήσεις του διαπραγματευτές του. Χθες Τετάρτη έγινε ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πέλοσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσίν μίλησαν εν συντομία για ένα αυτόνομο νομοσχέδιο τόνωσης για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, ανεβάζοντας υψηλότερα τις μετοχές αρκετών αεροπορικών, μεταξύ των οποίων της Airbus και της UnitedAir. Παρόλα αυτά, οι συζητήσεις για να καταλήξουν σε μια από κοινού συμφωνία, έχουν πολύ δρόμο ακόμα.

    Στο ταμπλό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 195 μονάδες ή 0,63%, με τα futures ευρύτερο S&P 500 να κερδίζουν 19,70 μονάδες στο 0,58%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq είναι στο +0,77% στις 11.557 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ