• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη δείχνουν τα futures, συνεχίζονται οι συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης

    χρηματιστές στη wall street


    Επιστροφή στο θετικό έδαφος δείχνουν τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μετά, την καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, χθεσινή ημέρα, αφού οι δείκτες πήραν τον…κατήφορο σημειώνοντας απώλειες άνω του 1%, ως αποτέλεσμα του φόβου που επικρατεί στις αγορές από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

    Τόσο η αύξηση των κρουσμάτων όσο και ανησυχία των επενδυτών γύρω από το πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία, έφεραν απώλειες  στη Wall Street την Δευτέρα. Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 28.195,42 μονάδες με απώλειες -1,44%, ο S&P 500 στις 3.426,92 μονάδες με πτώση -1,63% ενώ ο Nasdaq στις 11.478,88 μονάδες με απώλειες -1,65%.

    Ωστόσο σήμερα υπάρχει μια μεγαλύτερη αισιοδοξία καθώς λήγει η προθεσμία των 48 ωρών που είχε επιβάλλει η Νάνσι Πελόσι την Κυριακή προκειμένου να τεθεί μια πρόταση από τος Ρεπουμπλικάνους η οποία θα μπορούσε να τεθεί προς ψήφιση. Σύμβουλος της προέδρου του Κογκρέσου δήλωσε ότι οι διαφορές με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχαν μειωθεί μετά τις διαπραγματεύσεις χθες και σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα για τη γεφύρωση του χάσματος. Μια συμφωνία τώρα θα ήταν κομβική σημασίας την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ και η κλεψύδρα της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου αδειάζει.

    Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας ξεπέρασαν την Δευτέρα τους 220.000 ενώ τα κρούσματα έχαν ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures Dow Jones του κερδίζουν 81 μονάδες ή 0,29% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 έχουν κέρδη στις 3.432 μονάδες στο 0,28%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν κέρδη στις 11.677 μονάδες κερδίζοντας 0,23%.



    ΣΧΟΛΙΑ