• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη άνω του 1% ελπίζοντας σε συμφωνία για το όριο χρέους – Πάρτι για τις τράπεζες

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Τα θετικά μηνύματα για τις συζητήσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων για το ανώτατο όριο χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έφεραν ανακούφιση στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν την Τετάρτη με ισχυρή άνοδο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.420,77 μονάδες με άνοδο 1,24%, ο S&P 500  στις 4.158,77 μονάδες με κέρδη 1,19% ενώ ο Nasdaq στις 12.500,57 μονάδες, με άλμα 1,28%.

    Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι, δήλωσαν αισιόδοξοι για την επίτευξη μιας συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου στο χρέος, μετά τη συνάντησή τους την Τρίτη. Μάλιστα, ο Μακάρθι ανέφερε πως η συμφωνία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ ο  Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν ακύρωσε το δεύτερο σκέλος ενός επερχόμενου διεθνούς ταξιδιού του για τον λόγο αυτό.

    Ο Τζο Μπάιντεν  δήλωσε εμφανίστηκε βέβαιος για τη συμφωνία και πως οι ΗΠΑ δεν θα κηρύξουν στάση πληρωμών. «Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μέχρι να πετύχουμε μια συμφωνία», ανέφερε, ενώ ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Κυριακή για το θέμα..

    Όπως έχει εξηγήσει η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, το υπουργείο αναμένεται να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης μόνο έως την 1η Ιουνίου χωρίς αύξηση του ορίου χρέους.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε την Targer να ξεπερνά οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο +2,58%. Την Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα τριμήνου για έναν ακόμα κολοσσό του λιανικού εμπορίου, τη Walmart.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο, με τις κατασκευές μονοκατοικιών να σημειώνουν άνοδο 1,6% στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 846.000 μονάδων. Ωστόσο, τα στοιχεία Μαρτίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 833.000 μονάδες αντί για 861.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Home Depot (3,56%) και JPMorgan (3,07%), ενώ άνω του 2% ήταν τα κέρδη για τις Boeing, Goldman Sachs, American Express, Caterpillar, Salesforce, Honeywell International, 3M και Walgreens Boots Alliance.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Merck (-1,14%) και Intel (-1,20%).

    Εκτός Dow Jones, ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών, με τις Comerica να κλείνει στο +12,33%, τη Zions Bancorp στο +12,08% και τη KeyCorp  στο +8,64%. Ισχυρή άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας, με την  Carnival στο +6,56% και τη Norwegian Cruise Line  στο +6,45%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Άλμα 2% με στήριξη από τις δηλώσεις Μπάιντεν

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.984,90 δολάρια ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ