ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, με την αγορά να βρίσκει στήριξη στις αισιόδοξες δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για το κρίσιμο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους Ρεπουμπλικάνους για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Στα θετικά νέα και η κίνηση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας να αυξήσει την αναθεωρήσει προς τα πάνω της πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.
Την ίδια ώρα, πάντως, οι ΗΠΑ κατέγραφαν μια δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού, σύμφωνα με τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα.
Κάπως έτσι, το WTI παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,97 δολάρια ή +2,8% για να διαμορφωθεί στα 72,83 δολάρια το βαρέλι.
Το Brent παράδοσης Ιουλίου πρόσθεσε 2,05 δολάρια ή +2,7%, για να διαμορφωθεί με τη σειρά του στα 76,96 δολάρια το βαρέλι, στο ICE Futures Europe.
Τόσο το WTI όσo και το Brent έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαΐου.
Διαβάστε επίσης
Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.984,90 δολάρια ανά ουγγιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Προδημοσίευση από τον πρόλογο του βιβλίου του – «Ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή»
- Τσάφος: H Ελλάδα 7η θέση παγκοσμίως στη διείσδυση καθαρής ενέργειας – Στα €122 εκατ. το πλεόνασμα στην ηλεκτρική ενέργεια
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ για συνάντηση με Μητσοτάκη: Φανταστική πρώτη συνάντηση – Η Ελλάδα αποτελεί ζωτικό εταίρο των ΗΠΑ
- BrainReGain: Δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη των επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους