• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή αντίδραση με άλμα 1,16% για τον Dow Jones

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και τον πληθωρισμό, η Wall Street ξεκίνησε την εβδομάδα σε θετικό έδαφος, αφήνοντας πίσω ένα χαμένο πενθήμερο κατά το οποίο κυριάρχησε η αναταραχή που προκάλεσε η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch καθώς και μια σειρά μεικτών ανακοινώσεων τριμήνου από σημαντικές εταιρείες.

    Ειδικότερα, τη Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.473,13 μονάδες σημειώνοντας άλμα 1,16%, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του τις τελευταίες 7 εβδομάδες, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.518,44 μονάδες με κέρδη 0,90%, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 13.994,40 μονάδες με άνοδο 0,61%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 3 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσαν οι Amgen (3,97%), Boeing (2,97%) και Johnson & Johnson (2,41%), ενώ τις σημαντικότερες απώλειες για μια ακόμη ημέρα η Apple (-1,73%), η οποία απογοήτευσε την περασμένη εβδομάδα με τη νέα υποχώρηση των κερδών που ανακοίνωσε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Με ήπιες απώλειες έκλεισαν επίσης οι μετοχές των Verizon (-0,26%) και 3M (-0,27%).

    Από τις μετοχές το S&P 500, τη καλύτερη επίδοση σημείωσαν οι  Monster Beverage (6,13%), Booking (5,87%) και Carnival (5,13%), ενώ στον αντίποδα βουτιά 6,46% σημείωσε η μετοχή της Moderna.

    Την ίδια ώρα οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πίεση από την υποχώρηση της μετοχής της Tesla, η οποία ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί άνω του 3%, πριν τελικά κλείσει στο -0,95%, μετά την είδηση ​​της αποχώρησης του CFO της, Zach Kirkhorn.

    Από εκεί και πέρα, στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Berkshire Hathaway σημείωσε άνοδο 3,41% στα 551.920 δολάρια, καθώς οι επενδυτές έδειξαν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα για τα κέρδη και το απόθεμα ρευστότητας της εταιρείας του Γουόρεν Μπάφετ.  Η μετοχή της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης ζώων Elanco σημείωσε επίσης ράλι 4,03% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, ενώ η Tyson Foods υποχώρησε 3,81% μετά από μια απογοητευτική έκθεση.

    Πλέον, το βλέμμα των επενδυτών, πέρα από τα οικονομικά αποτελέσματα, στρέφεται ξανά και προς τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευτούν μέσα στην εβδομάδα. Οι αναλυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) για τον μήνα του Ιουλίου, γεγονός που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο για τη στάση της Fed τον επόμενο μήνα.

    Τον προηγούμενο μήνα, η Fed προχώρησε σε νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, με τα βασικά της επιτόκια να κυμαίνονται από 5,25 – 5,50%, φτάνοντας σε υψηλό 22 ετών. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε νέο πάγωμα των επιτοκίων της στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

    «Κοιτάζοντας το μέλλον, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια προσέγγιση που εξαρτάται από τα δεδομένα, για να προσδιορίσουμε την έκταση της πρόσθετης σύσφιξης της πολιτικής μας, που μπορεί να είναι κατάλληλη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζερόμ Πάουελ.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Απώλειες 1% για WTI και Brent μετά το ράλι

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.969 δολάρια ανά ουγγιά

    Ευρωαγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Στο +0,09% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ