• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, καταρρέει η μετοχή της Snap

    wall street


    Το βαρύ αρνητικό κλίμα επέστρεψε πάνω από τη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να δέχονται ισχυρότατες πιέσεις στο άνοιγμα της Τρίτης, με αφορμή τις απογοητευτικές προβλέψεις για κέρδη στην Snap Ιnc, οι οποίες οδηγούν σε βουτιά τις μετοχές του κλάδου των social media.

    Ειδικότερα, μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών στη Νέα Υόρκη, o Dow Jones κινείται στις 31.481,53 μονάδες με απώλειες -1,25%, ο S&P 500 στις 3.892,28 μονάδες με πτώση -2,05% ενώ ο Nasdaq  στις 11.159,14 μονάδες  με βουτιά -3,26%.

    Σε σημείωμά του ο CEO της Snap, Evan Spiegel, προειδοποίησε τους εργαζόμενος του ότι οι προβλέψεις για τον ρυθμό των κερδών θα πρέπει να επαναθεωρηθούν. Όπως εξηγεί, η εταιρεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικού δικτύωσης Snapchat συνεχίζει να έχει κέρδη, αλλά όχι με τον ρυθμό που είχε προβλέψει.

    «Γνωστοποιούμε ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί ταχύτερα απ’ ότι περιμέναμε, όταν εκδώσαμε τις τριμηνιαίες οδηγίες το περασμένο μήνα», ανέφερε στο σημείωμά του ο Spiegel. «Ως αποτέλεσμα ενώ τα έσοδά μας συνεχίζουν να αυξάνοντα από έτος σε έτος, αυξάνονται πιο αργά απ’ ότι περιμέναμε», συνέχισε.

    Η πρόβλεψη της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο, για αύξηση εσόδων από 20% έως 25% σε ετήσια βάση, ήταν ήδη κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η μετοχή της Snap αυτή την ώρα κινείται κοντά στο -40%. Παράλληλα, παρασύρει και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου των Social media, με την Meta του Facebook να υποχωρεί κατά 9.20%, την Twitter κατά 3%, και την Pinterest κατά 27%.

    Η Alphabet υποχωρεί κατά 8%, η Amazon κατά 5%, η Microsoft κατά 2,5%, η Apple κατά 3,4%, η Netflix κατά 4,7%, η Nvidia κατά 4,9%, η AMD 3,8% και η Tesla κατά 5,6%.

    Το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street βάρυνε το ήδη αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές.

    Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά -0,33%, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει απώλειες -1,53% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται στο -1,40%. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται στις 432,05 μονάδες με πτώση -1,03%.

    Διαβάστε επίσης:

    Απώλειες 30% σε Snapchat – Ντόμινο 100 δις για Facebook, Twitter και Pinterest



    ΣΧΟΛΙΑ