• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές πιέσεις για τον Nasdaq, αντιστέκεται στη διόρθωση ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Προσπάθεια να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα επιχειρεί στη Wall Street ο Dow Jones την Πέμπτη,  την ώρα που ο Nasdaq δέχεται ισχυρές πιέσεις υποχωρώντας κοντά στο 2%.

    Η αγορά είδε την Πέμπτη τον αριθμό των αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας να υποχωρεί την περασμένη εβδομάδα στις  184.000, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.

    Από την άλλη, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την Παρασκευή τα στοιχεία  για τον πληθωρισμό, καθώς το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύει τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης σε ετήσια βάση θα είναι 6,7%.

    Αυτή την ώρα, λίγο μετά το πρώτο μισό της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones κινείται στις 35.820,31 μονάδες με άνοδο  0,18%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχωρεί στις 4.686,25 μονάδες με πτώση -0,32%. Ο Nasdaq υποχωρεί ο 15.593,30 μονάδες με πτώση  -1,23%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, για μια ακόμα συνεδρίαση τις τελευταίες ημέρες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Walgreens  η οποία κινείται στο +1,7%. Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Boeing με πτώση άνω του 2%.

    Μετοχές οι οποίες κινήθηκαν ιδιαίτερα θετικά τις προηγούμενες μέρες, μετά τις θετικές ενδείξεις για την επικινδυνότητα της παραλλαγής Όμικρον, κινούνται σε αρνητικό έδαφος την Πέμπτη, ειδικά στον τομέα των ταξιδιών και της διασκέδασης. Η Carnival, η Royal Caribbean και η Norwegian Cruise Line κινούνται κάτω του 1% ενώ πτώση 2% σημειώνει η  United Airlines 2%.

    Βουτιά 12% σημειώνει η μετοχή της Rent The Runway μετά τις διογκωμένες απώλειες που ανακοίνωσαν ενώ η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Lucid υποχωρεί κατά 4% μετά την ανακοίνωση προσφοράς 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετατρέψιμα ομόλογα.

    Διαβάστε επίσης

    Δεύτερη μέρα πτώσης για τις ευρωαγορές, άλμα 10,82% για τη UniCredit

    Χρηματιστήριο: Alpha, OTE, EΛΠΕ και ΜΟΗ έφεραν τον δείκτη πιο κοντά στις 900 μονάδες – Έβρεξε πακέτα



    ΣΧΟΛΙΑ